Repülés közben meghalt egy 8 éves gyerek az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Meghalt egy 8 éves kislány csütörtökön reggel egy Chicagóba tartó járaton. A gyerek hirtelen rosszul lett, és habár a gépet átirányították egy közelebbi repülőtérre, hogy kórházba vihessék a gyereket, nem tudták megmenteni az életét.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy 8 éves kislány egy Chicagóba tartó járaton csütörtök reggel

- írta meg az ABC News. A gépet átirányítottak az Illinois állambeli Peoriába, hogy tudjanak segíteni a gyereken. Ott kórházba szállították, de az orvosok erőfeszítése ellenére meghalt. A halottkém szerint a Missouri állambeli Carl Junctionből származó 8 éves gyerek, Sydney Weston a családjával utazott haza a nyaralásból, amikor hirtelen rosszul lett és meghalt.

A családja azonnal szólt a személyzetnek, akik megpróbáltak a kislányon segíteni

- közölte a halottkém. Amikor a gép kényszerleszállást hajtott végre Peoriában, már nem lélegzett, és nem volt pulzusa - áll a közleményben. 

Weston halálát reggel 8 óra 5 perckor állapították meg egy peoriai kórházban. A boncolást pénteken kezdik meg.

A Ryanair egyik Malagából Manchesterbe tartó járatán egy férfi rosszul lett, ezért kényszerleszállást kellett végrehajtania a pilótának Franciaországban. A férfit próbálták újraéleszteni, de nem sikerült megmenteni az életét. Giuseppe Stilo és felesége Federica tavaly júniusban házasodott össze. A repülőn nem kaptak egymás mellé szóló helyet - a nő hátul, míg a férfi elöl utazott. Eredetileg távoli rokonaikat akarták meglátogatni Olaszországban. 15 perccel a felszállás után a gép visszafordult, mert a fedélzeten vészhelyzetet jelentettek. 

2 orvos is volt a járat fedélzetén, akik megkezdték az újraélesztést, de a férfi nem reagált.

Amikor a gép leszállt, azonnal felmentek a sürgősségi ellátók, de már nem tudták megmenteni. Az utasok elborzadva nézték végig, ahogy a férfit újraélesztették, mielőtt halottnak nyilvánították. Meghalt egy utas, aki orvosi segítségre szorult egy Teneriféről Manchesterbe tartó járat fedélzetén. A járatot a Newquay repülőtérre irányították át. A járat egyik utasa a Manchester Evening Newsnak úgy fogalmazott:

Néhány órával a felszállás után egy férfi segített egy nőnek kimenni a mosdóba. A nő elég rossz állapotban volt, és úgy tűnt, hogy komoly baja van.

Jet2,utas
A Jet2 légitársaság gépe
Fotó: NurPhoto

A kabinszemélyzet elbeszélgetett velük, és egy ponton le kellett fektetniük a nőt az ajtók elé, ahol az extra lábtérrel rendelkező ülések vannak. Megkérdezték tőle, hogy milyen fájdalmai vannak, hogy ezt továbbíthassák a kapitánynak

– idézte fel. A beszámoló szerint a nő elájult, majd kb egy órán át defibrillátorral próbálták újraéleszteni. Egy ember meghalt és hetvenen megsérültek néhány hete egy, az Egyesült Királyságból induló és Szingapúrba tartó repülőgépen. A gép Bangkokban hajtott végre kényszerleszállást. Így néz ki egy légörvény a pilóta szemszögéből - videó. Ezért kell mindig becsatolni az öveket a repülés ideje alatt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről