Megrongáltak egy ókori építményt angol turisták Olaszországban - videó

Vágólapra másolva!
Egy angol parkour csapat az Instagramon osztott meg egy felvételt arról, ahogy éppen Matera városának történelmi negyedében ugrálnak. Egyik mutatványuk azonban nem sikerült túl jól, annak során megrongáltak egy ókori épületet. Felháborodtak a követőik.
Vágólapra másolva!

Elterjedt az interneten egy videó, amin jól látszik, hogy a Team Phat nevű angol parkour csapat egy ókori olasz városban, Materában járt. A fiúk egyik mutatványa közben azonban megrongáltak egy építményt - írta meg a New York Post

Rajongóik teljesen felháborodtak, miután meglátták a felvételt az Instagramon.

 Matera egy kőből épült település a dél-olaszországi Basilicata régióban található. 1993-tól a UNESCO világörökség része, 2019-ben pedig Európa Kulturális Fővárosa volt. Nem csoda, hogy a követők kiborultak, annak ellenére, hogy sokan közülük maguk is parkour-osok. 

Imádlak titeket, srácok, nagy inspirációt adtok nekem, de azt hiszem, ezért utál minket sok idős ember; pusztán szórakozásból elpusztítani a dolgokat, nagyon önző dolog. Ez a kis város annyira szép, mi szükség volt erre? 

- írta valaki. 

Spanyolországban egy 11 éves fiú meghalt, miután a parkour nevű extrém sport gyakorlása közben 15 métert zuhant és egy Costa Blanca-i szálloda recepcióján landolt vasárnap délután 3 óra körül. A horrorisztikus balesetnek több turista is szemtanúja volt. Szaltózni, lépcsőt mászni és ugrálni is tudnak a modern robotok. A mutatványok nem csak érdekesek, a katasztrófák helyszíneinek felderítését is segíthetik.

Németh Tamás öt éve ugrál és mászik a város különböző építményein a Citadellától a víztornyokon át a várfalig. Tavaly a parkour-világbajnokság döntőse volt Svájcban. Megnéztük vele a várost egy másik perspektívából, hogy közelebb kerüljünk ahhoz a szenvedélyhez, amiért a testi épségét kockáztatja nap mint nap. 

A háztetőkün való ugrálás, a parkour Franciaországból indult, 2013-ra elért a háború után éledező Irakba is. Tözenöt nedzsefi fiatal először a neten látott parkourozó fiatalokat, majd a helyi tornateremben kezdtek gyakorolni, megtanulni az alapmozgásokat, ugrásokat. A cél: minél látványosabban eljutni egyik helyről a másikra, háztetőkön, falakon ugrálva. A nedzsefi fiatalok azt remélik, hogy a sportág irányítói Londonban is felfigyelnek rájuk, és valamilyen módon segítenek megalakítani az iraki parkour szövetséget.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről