Öt év után találtak meg egy elveszett szamarat - videó

Vágólapra másolva!
Egy 2019-ben eltűnt szamárról új videót osztottak meg a közösségi médiában. A felvételen új családjában, vadszarvasok között látható az öt éve eltűnt állat.
Vágólapra másolva!

Vadon élő vapiticsorda fogadta be az elveszett szamarat Kaliforniában (A vapiti a világ egyik legnagyobb szarvasféléje, Észak-Amerika és Kelet-Ázsia legnagyobb emlőseinek egyike).

A közösségi médiában megosztott videók szerint a 2019-ben eltűnt Diesel nevű szamár jól érzi magát a kaliforniai vadonban.

A felvételen, amit egy vadászaton rögzítettek és márciusban posztoltak, egy szamár látható, amint körülbelül egy tucat vadon élő szarvas között áll.

Belebotlottam egy szarvascsordába, ami örökbe fogadott egy szamarat

- írta Max Fennell vadász az Instagramon megosztott videóhoz. A nem mindennapi felvételt néhány kilométerre attól a helytől vették fel az észak-kaliforniai Cache Creek Wildernessben, ahol 2019-ben eltűnt a Diesel nevű hím szamár. 2019-ben Diesel egyik gazdájával túrázott, amikor valami megijesztette, és elszaladt. A házaspár heteken át gyalogosan, sőt drón segítségével is kereste a szamarat, de sosem sikerült megtalálniuk.

Terrie egy csütörtökön megjelent interjúban elmondta, hogy a videón látható szamár minden bizonnyal Diesel.

A nő elmondta, elképesztő volt látni, hogy Diesel milyen jól érzi magát új családjával. "A legjobb életét éli" - mondta. "Boldog. Egészséges, és ez megkönnyebbülés volt."

Diesel tudja, hogyan tud életben maradni az emberek segítsége nélkül. Eredetileg vadon élő szamár volt, akit a Bureau of Land Management programján keresztül fogadtak örökbe. A program lehetővé teszi a lakosság számára, hogy örökbe fogadjon olyan állatokat, amelyeket a szövetségi ügynökség a vadlovak és szamarak ellentmondásos terelése során fogott be, hogy csökkentse a közterületeken szabadon élő állatállományt - írja a Huff Post.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, egy eltűnt kutya kilenc hónap elteltével és 3200 kilométerre a kaliforniai otthonától került elő épségben. Arról is írtunk, hogy Szilveszterkor a tűzijáték miatt gyakran előfordul, hogy a kutya - elszökik otthonról vagy a gazdája mellől. De van rá megoldás.

Illetve azt is megírtuk, hogy Perry - akiről a Shrek szamarát mintázták - lett a világ leggazdagabb szamara. 2001-ben Perryt választották Eddie Murphy karakterének modelljévé az első Shrek-filmben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!