Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Biden miatt egyre közelebb a világháború

Vágólapra másolva!
Joe Biden 225 millió dolláros fegyvercsomagról tárgyal Zelenszkijjel Franciaországban. Jövő héten pedig a G7 országai tárgyalnak a befagyasztott orosz vagyon Ukrajnának történő átadásáról.
Vágólapra másolva!

Joe Biden amerikai elnök pénteken Párizsban találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és egy 225 millió dolláros fegyvercsomagról tárgyalnak a D-nap 80. évfordulója alkalmából – írja a Reuters. A lap forrásai szerint a fegyvercsomag tüzérségi lőszereket és légvédelmi rendszereket tartalmaz.

Biden csütörtökön Normandiában mondott beszédet, amelyben párhuzamot vont a második világháború zsarnokság elleni harca és Ukrajna Oroszországgal vívott háborúja között, illetve diktátornak nevezte Vlagyimir Putyint. A két vezető legutóbb tavaly decemberben, Washingtonban találkozott, amikor a republikánusok ellenezték az ukrajnai segélyszállítmányok növelését. 

Jövő héten ismét találkoznak az olaszországi G7-csúcson, ahol a jelenlévő nemzetek a befagyasztott, mintegy 50 milliárd dollár értékű orosz vagyon Ukrajnának történő átadásáról tárgyalnak. Ez immáron egy több mint egy éves vita a G7-országok között.

Zelenszkij szinte követelte a harmadik világháborút

Mint arról korábban beszámoltunk, valósággal követelte Zelenszkij a harmadik világháborút a francia Nemzetgyűlésben elmondott beszédében. Lényegét tekintve azt jelentette be, hogy kitört a háború Európában. Ahogy fogalmazott: Európa már nem a béke kontinense. Még több fegyvert, még nagyobb katonai segítséget követelt.

Zelenszkij pénteken folytatja párizsi látogatását, és kizárólag hadászat, fegyverkezéssel, katonasággal foglalkozó gyárakat, egységeket, helyszínt látogat meg. Marine Le Pen, a legerősebb francia párt parlamenti vezetője és 2027-es elnökjelöltje azt mondta, nyilvánvaló, hogy Emmanuel Macron háborút akar.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről