Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Húsz órája várakoznak az utasok Barcelonában a Ryanair gépére

Daily Life In Dublin
Képünk illusztráció!
Fotó: NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
Az utazómajom egyik olvasója számolt be arról, hogy vasárnap este indultak volna 21:20-kor Barcelonából Budapestre az FR 8394 számú Ryanair járattal. Az indulást először 22:00-ra, majd 23:00-ra halasztották, végül másnap (ma, hétfő) 11:00-ra. Erre azonban nem került sor: reggel 6-kor érkezett egy SMS, hogy ezt a járatot is törölték.
Vágólapra másolva!

A repülőtéren óriási káosz alakult ki, de végül egy Barcelonától 40 km-re lévő hotelbe szállították el az utasokat hajnali 2-kor. Ekkor azt az információt kapták, hogy reggel 8-ra megy értük egy busz és visszaviszi őket a 11:00-kor induló mentesítő járathoz.

Erre azonban nem került sor. Reggel 6-kor érkezett egy SMS, hogy ezt a járatot is törölték, helyette este 23:30-kor tudnak hazajönni, ami már több, mint 24 órás késés lenne.

A legutolsó információk alapján ma este 9-kor veszi fel az utasokat a transzferbusz és viszi ki őket a reptérre.

A legtöbben megelégelték a várakozást és ma délutáni Wizz Air járatokkal terveznek hazajutni - számolt be róla az utazómajom az ügyfeleik visszajelzése alapján.

Ryanair Airplane
Képünk illusztráció!
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Nikolas Kokovlis/NurPhoto

Egy német fapados légitársaság is cserbenhagyta tegnap a Stuttgartba utazókat. Mint tegnap megírtuk, a meccsre induló járat annyit késett, hogy a szurkolók nem értek oda a stadionhoz. 

A szombat reggeli Budapest-Dortmund járat is jelentős késéssel indult, szombaton reggel a közösségi média oldalain dühös magyar szurkolók bejegyzéseit lehetett olvasni. 

Minden repülővel utazó rémálma valósult meg a Ferihegyi repülőtéren pénteken is. A délelőtt 11.35-ös Sun Express Antalyába tartó járata technikai okok miatt nem indult el időben

Az indulás lehetséges időpontját folyamatosan eltolták, először 12 órára, majd műszaki hibára hivatkozva közölték, hogy 13 órakor újabb tájékoztatást adnak.

Ekkor átírták 16 órára az indulás dátumát. Később, a dühöngő tömeg miatt a rendőrség is a helyszínre érkezett, majd a reptér személyzete a patthelyzetet oly módon oldotta fel, hogy este 23.25-kor poggyász nélkül kiengedték az utasokat a tranzitzónából.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy figyelmeztetést adtak ki a légitársaságok azok számára, akik idén repülős nyaralást terveztek. Több járattörlésre is számítani kell a főszezonban, mert nincs elég repülőgép.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről