Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

Villám csapott a gyerekek közé Amerikában, többeket kórházba vittek

Vágólapra másolva!
Egy Utah államban túrázó ifjúsági csoport hét tagját szállították kórházba, miután villám csapott le a közelükben.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön a Utah államban túrázó Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza ifjúsági csoport hét tagját szállították kórházba, miután villám csapott le a közelükben. A gyerekek Sevier megye keleti részén tartózkodtak helyi idő szerint 13:15 körül, amikor elkezdett szemerkélni az eső, majd hirtelen a semmiből lecsapott egy villám - írta közleményében Nathan Curtis, Sevier megye seriffje.

Körülbelül 50 fiatal érezte a villámcsapás okozta áramütést

- mondta Curtis, hozzátéve, hogy a fiatalok közül összesen heten szorultak kórházi ellátásra. Kettejüknek súlyos tünetei voltak, őket mentőhelikopterrel szállították az egyik Utah állambeli gyerekkórházba. 

Öt másik gyereket mentőautókkal szállítottak a közeli kórházakba. Curtis szerint egyik gyerek sérülése sem volt életveszélyes, a többi túrázót visszavitték a családjaikhoz Salinába

- írja az ABC.

Hasonló esetről számoltunk be tegnap, amikor villámcsapás ért egy strandolót New Jersey-ben, de ő belehalt a sérüléseibe. Korábban arról is írtunk, amikor Csehországban gyerekek közé csapott villám egy rendezvényen. Május végén arról számoltunk be, hogy szarvasmarha csordába csapott a villám, 34 állat elpusztult és az állatokat legeltető farmer sem élte túl a villámcsapást.

Korábban egy nem mindennapi videót osztottunk meg, ahogy villám csap egy éppen kitörő vulkánba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről