Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Két vonat összeütközött Chilében, legalább két ember meghalt - videó

Vágólapra másolva!
Halálos vonatbaleset történt Chilében csütörtök hajnalban. A tájékoztatás szerint egy utasokkal teli személyvonat és egy nyolc vagonból álló, több mint 1300 tonnányi rezet szállító tehervonat ütközött össze a főváros melletti San Bernardo településnél.
Vágólapra másolva!

Legalább két ember meghalt és kilenc másik ember megsérült.

Az ütközés következtében az egyik vonat mozdonya felgyűrte az előtte lévő vagont.

San Bernardo, 2024. június 20. Összeroncsolódott vasúti szerelvények. A baleset következtében két ember meghalt kilenc megsebesült Fotó: MTI/AP/Esteban Felix

A nyolc kocsiból álló tehervonat, 1346 tonna rezet és utasokat is szállított, míg a másik szerelvényen 10 munkás tartózkodott, akik sebességpróbát végeztek - közölte az állami vasúttársaság. A baleset okainak feltárása még folyamatban van. A hatóságok nem azonosították a két halálos áldozatot.  

A sérültek között négy kínai állampolgár is van, akiket kórházban ápolnak.

Juan Carlos Munoz közlekedési miniszter azt mondta, az ügyben vizsgálat indult.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, június elején Csehországban volt egy hasonló baleset: összeütközött két vonat és többen meghaltak. A múlt héten beszámoltuk arról is, hogy elsodort a vonat két embert Temesváron. A MÁV pedig elárulta, hogy évente mekkora kárt okoznak a rongálók MÁV-Volán-csoport járműveiben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről