Felszállás után leállt a repülő motorja, a pilótának kevésen múlt az élete

Vágólapra másolva!
A felszállás után kis idővel meghibásodott egy kisrepülőgép motorja Walesben. A pilóta gyorsan felmérte, hogy nem tud visszajutni a repülőtérre, ezért egy társasház hátsó udvarán, a fák között hajtott végre kényszerleszállást.
Vágólapra másolva!

A walesi tűzoltókat, mentősöket és rendőrséget február 10-én délután riasztották, miután egy repülőgép egy társasház udvarán lezuhant. A balesetről készült jelentés szerint a repülőgép teljesen összetört, amikor 

a pilótának motorhiba miatt kényszerleszállás kellett végrehajtania egy hátsó kertben, Llangefni közelében.

Az 50 éves pilótát mentőhelikopterrel szállították kórházba, aki eltörte a csuklóját, és kisebb fejsérülést is szenvedett. A balesetben másnak nem esett baja. A kisrepülőgép az év elején esett át egy jelentős felújításon, és a február 10-i repülés volt a pilóta negyedik útja a felújítást követően - közölte a légi baleseteket kivizsgáló osztály (AAIB).

Az incidensről készült jelentés megállapította, hogy a repülőgép motorja meghibásodott nem sokkal a felszállás után. A motor működése ezután rövid időre helyreállt, majd a hajtómű teljesen leállt. A pilóta ekkor kényszerleszállást hajtott végre egy lakótelep hátsó részén lévő udvaron, mivel a repülőtérig már nem tudott volna eljutni. 

A repülőgép a fák között landolt, és a pilóta kisebb sérülésekkel túlélte a balesetet 

- írja a Sky. Ahogy arról korábban beszámoltunk, felkavaró videót osztottak meg a közösségi oldalakon egy halálos légörvénybe került gép fedélzetéről. Korábban pedig megmutattuk, hogyan néz ki egy légörvény a pilóta szemszögéből - videó. Arról is írtunk már az Origón, hogy miért kell mindig becsatolni az öveket a repülés ideje alatt. Pánik a repülőn: Sikoltoztak az utasok a légörvénybe került repülőn - videó.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről