Zelenszkij újabb országtól vár támogatást

zelenszkij
Ifjabb Ferdinand Marcos Fülöp-szigeteki (k, jobbról) és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő (k, balról) megbeszélést folytat a manila Malakanang elnöki palotában 2024. június 3-án.
Vágólapra másolva!
Az ukrán mezőgazdasági termékek exportjának növekedési lehetősége is a témák között szerepelt az ázsiai ország vezetőjével való találkozón - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalos Fülöp-szigeteki látogatása során egyeztetett az ázsiai ország elnökével is. Ez volt a két nemzet vezetői közötti első hivatalos találkozás – tudósít a The Kyiv Independent ukrán hírportál alapján a Magyar Nemzet. Zelenszkij köszönetét fejezte ki a Fülöp-szigeteknek Ukrajna támogatásáért, és bejelentette, hogy idén Manilában a háborúban álló ország nagykövetséget nyit a kétoldalú együttműködés fokozása érdekében.

Hálás vagyok a Fülöp-szigeteknek, amiért támogatja Ukrajna szuverenitását és területi integritását, és egyértelmű álláspontja van Oroszország országunk elleni agressziójával kapcsolatban, és támogatta a fontos ENSZ-határozatokat

 – mondta a kijevi vezető.

Zelenszkij a békecsúcs mellett kampányol

A vezetők közti megbeszélések témái között szerepelt a közelgő globális békecsúcs, amelyen a Fülöp-szigetek is részt vesz. Zelenszkij hangsúlyozta a délkelet-ázsiai országok részvételének fontosságát. Emellett a politikusok egyeztettek a Fülöp-szigetekre irányuló ukrán mezőgazdasági export növekedésének lehetőségeiről. Ezt megelőzően Volodimir Zelenszkij elnök a szingapúri biztonsági fórumon vett részt. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről