A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl

A titkosszolgálat nem engedte színpadra lépni Donald Trumpot Nashville-ben

donaldtrump, beszéd
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
A Fox News legújabb beszámolójában arról ír, hogy Donald Trump volt amerikai elnök hétvégi, a Tennessee állambeli Nashville-ben tartott beszédét a titkosszolgálat rövid időre elhalasztotta biztonsági szempontokra hivatkozva, mindössze két héttel azután, hogy túlélt egy merényletkísérletet egy pennsylvaniai gyűlésen.
Vágólapra másolva!

Donald Trump szombat délután a Music City Centerben a 2024 Bitcoin konferencián készült a színpadra lépni, amikor a Secret Service ügynökei (a titkosszolgálat Trumpra vigyázó emberei - a szerk.) nem engedték neki, mert két átvilágított résztvevőt eltávolítottak a helyszínről, akik nem tartották be a megfelelő belépési protokollt - írja a New York Post és a Fox 17. csatorna. 

Political Figures Speak At Bitcoin Conference In Nashville
Itt történt az incidens Fotó: Getty Images via AFP

A Fox News összefoglalója szerint az elnökjelöltnek a titkosszolgálat munkatársai azt mondták, hogy várjon, amíg a két személyt megtalálják, mielőtt a színpadra léphetne, hogy elmondja a beszédét. A Secret Service szóvivője mindkét hírügynökségnek azt mondta, hogy Trumpot nem fenyegette veszély.

„Megállapítást nyert, hogy nem állt fenn védelmi érdek ezekkel a személyekkel szemben, és nem fenyegették a volt elnököt” - mondta a szóvivő.

Kihallgatták a két személyt

Mindkét személyt kihallgatták a bűnüldöző szervek, miután megtalálták, és eltávolították őket a rendezvényről. Egyik személy ellen sem emeltek vádat az incidenssel kapcsolatban. Az történt, hogy a két személyt egy első ellenőrző ponton állították meg, mielőtt megkerülték volna a második átvizsgálást.

Egyelőre nem világos, hogy a személyek hogyan jutottak át az átvizsgáláson.

Donald Trump, DonaldTrump, merénylet, lövés, kampány, alatt, meglőtték, vérzik, fül, fülön lőtték Trumpot, 2024. 07. 13.
Egy választási gyűlésén szombaton, az amerikai elnökjelölt megsérült, meg akarták ölni
Fotó: Trump Campaign Office / Handout/Anadolu via Getty Images

Okkal tartották most vissza Trumpot

Mindez azért fontos, mert Donald Trump július 13-án túlélt egy merényletet a Pennsylvania állambeli Butlerben tartott kampánygyűlésen, amikor a 20 éves Thomas Mathew Crooks tüzet nyitott. Egy néző meghalt, míg más résztvevők megsebesültek. Trump az incidens során sérüléseket szenvedett a fülén.

A pennsylvaniai lövöldözés bírálatokat váltott ki a Secret Service ellen a biztonsági mulasztás miatt, mivel a kongresszusi törvényhozók vizsgálni kívánják, hogyan sikerült Crooksnak a gyűlésen a kordonon kívül egy épület tetejére jutnia, és látótávolságba kerülnie a volt elnökhöz, hogy lőfegyverével lőhessen. A titkosszolgálat mostani korábbi igazgatója, Kimberly Cheatle azóta lemondott a biztonsági hiányosságok miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!