Percről percre

Ukrajna tehetetlen az orosz előrenyomulással szemben, pusztító bombatámadás érte Donyecket

Ukrajna, Oroszország, háború, orosz-ukrán háború
Ukrán katonák egy átalakított rakéta-sorozatvetővel lövik az orosz állásokat a Csasziv Jar közelében, 2024. július 17-én.
Fotó: MTI/EPA/A különleges erők Donbasz zászlóalja
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül6 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 878. napjáról.

 

09:15
július 20, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétatámadás érte Mikolajivot

Oroszország Mikolajivot támadta rakétákkal. Három ember meghalt, további öt megsebesült, köztük gyerekek is. "Oroszország az általa elkövetett terrorral nap mint nap bizonyítja, a rá nehezedő nyomás nem elég. Meg kell állítani az élet pusztulását" - mondta Volodimir Zelenszkij elnök.

08:26
július 20, 2024
Vágólapra másolva!

Donald Trump Zelenszkijjel egyeztetett

Az ukrajnai háború lezárásának lehetőségeiről is beszélt telefonon Donald Trump republikánus elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken.  Donald Trump, a Truth Social közösségi médiaoldalán megjelent közleményében "nagyon jó" telefonhívásnak minősítette kettőjük beszélgetését.

Az ukrajnai béke lehetőségéről közölte: "a két oldal képes lesz arra, hogy összeüljön és kitárgyaljon egy megállapodást, amely véget vet az erőszaknak és lefekteti az utat a jólét felé".  Donald Trump közlése szerint a beszélgetést az ukrán államfő kezdeményezte. Megismételte korábban többször hangoztatott ígéretét, hogy az Egyesült Államok elnökeként lezárná a háborút, amely sok életet követelt és számtalan család életét tette tönkre.

A republikánus elnökjelölt beszámolt arról is, hogy Volodimir Zelenszkij elítélte az múlt szombaton ellene végrehajtott merényletkísérletet. Volodimir Zelenszkij közösségi médiában közzétett beszámolója szerint szó volt annak fontosságáról, hogy Ukrajna megsegítését kétpárti, valamint kongresszusi és szenátusi támogatás övezze az Egyesült Államokban.  Az ukrán elnök azt is közölte, hogy gratulált Donald Trumpnak az elnökjelöltséghez, valamint azt, hogy megállapodtak egy későbbi személyes találkozóban. (MTI)

07:50
július 20, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 14 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 7632 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6681 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 66 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)
 

06:33
július 20, 2024
Vágólapra másolva!

Lelőttek egy volt ukrán parlamenti képviselőt

Megöltek egy volt ukrán parlamenti képviselőt július 19-én, Lvivben. Irina Farionra az utcán lőtt rá egy eddig ismeretelen elkövető, majd elmenekült. Fariont kórházba vitték, megműtötték, de az életét nem sikerült megmenteni. 

06:27
július 20, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán áramellátásra mértek csapást az oroszok

Az oroszok július 20-án éjjel Szumi területen drónnal támadtak meg egy energetikai létesítményt. Áramkimaradásokról szóló jelentések egyelőre nem érkeztek.A mentőalakulatok jelenleg a helyszínen vannak, és vizsgálják a kár mértékét. Az elmúlt hónapokban Oroszország fokozta az Ukrajna kritikus infrastruktúrája elleni csapásait, és támadja az ország energiahálózatát is. (Kyiv Independent)

 

06:18
július 20, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!