Hiába kértek nagyobb védelmet Trumpnak, a titkosszolgálat nem lépett

Vágólapra másolva!
Egy republikánus képviselő szerint több alkalommal kérték a szövetségi kormányt, hogy fokozza Donald Trump védelmét, ezt a kérést azonban egyik alkalommal sem teljesítették.
Vágólapra másolva!

Mike Waltz floridai republikánus képviselő azt állítja, hogy több alkalommal kérték az amerikai belbiztonsági minisztert arra, hogy a titkosszolgálat erősítse meg Donald Trump elnökjelölt védelmét a kampányidőszakban. A belbiztonsági miniszter, Alejandro Mayorkas azonban visszautasította a republikánusok kérését - írja a Ripost a Fox News alapján.

Donald Trump, DonaldTrump, merénylet, lövés, kampány, alatt, meglőtték, vérzik, fül, fülön lőtték Trumpot, 2024. 07. 13.
A Donald Trump amerikai elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyûlésen 2024. július 13-án
Fotó: MTI/AP/Evan Vucci / MTI/AP/Evan Vucci

A képviselő tagja a washingtoni belbiztonsági bizottságnak. Állítását néhány órával azt követően tette közzé, hogy egy 20 éves férfi egy választási gyűlésen merényletet kísérelt meg Donald Trump ellen. Az elnökjelöltet a jobb fülén érte találat, de az ellene leadott lövést követő sorozatban egy férfi fejlövést kapott, egy másik látogató pedig súlyosan megsérült.

Waltz képviselő a Trump elleni merényletet követően a következőt írta az X nevű közösségi felületre:

Nagyon megbízható forrásból tudom, hogy többször kérték (a volt elnök) megerősített titkosszolgálati védelmét. Mayorkas miniszter azonban elutasította azt

– írta Waltz.

A Fox News értesülései szerint mostanra eldőlt – ami a támadás fényében nem meglepő –, hogy a képviselőház belbiztonsági bizottsága alapos vizsgálatot fog folytatni annak érdekében, hogy kiderüljön, Donald Trump kampánystábjának többszöri és határozott kérése ellenére a titkosszolgálat miért nem biztosított számára erősebb védelmet. Az értesülések egy magát megnevezni nem kívánó belügyi forrástól származnak.

Miként az Origo megírta, a Trump elleni merényletet egy 20 éves, Matthew Crooks nevű férfi követte el, akit a biztonsági személyzet a helyszínen lelőtt. A rendelkezésre álló információk alapján a férfi nem volt mesterlövész, és egyelőre az sem bizonyos, hogy a merénylethez használt fegyver mesterlövész puska volt. Egy szakértő szerint a támadó mintegy 130 méter távolságból tüzelt. Véleménye szerint ez egy mesterlövésznek nem jelentős távolság, tekintve, hogy egy képzett vadász két-háromszáz méterről is ki tud lőni egy nagyobb erdei vadat. Szerinte egy mesterlövész esetében 500 méter az a távolság, amelyen belül nem szabad hibáznia.
A Donald Trump elleni merényletről itt olvashat bővebben:

https://www.origo.hu/nagyvilag/2024/07/ralottek-trumpra-egy-kampanyrendezvenyen-video

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről