Donald Trump telefonon beszélt Zelenszkijjel, egyre biztosabb: vége lehet a háborúnak, ha Trump nyer 

TRUMP, Donald
Donald Trump
Fotó: MTI/EPA/Justin Lane
Vágólapra másolva!
A republikánusok elnökjelöltjét telefonon kereste fel Volodimir Zelenszkij. Trump kifejezetten jónak minősítette a beszélgetést, és még azt is megemlítette, hogy az ukrán elnök elítélte az elnökjelölt elleni támadást.
Vágólapra másolva!

Nagyra értékelem Zelenszkij elnököt, hogy felkeresett, mert én, az Egyesült Államok következő elnöke, békét fogok hozni a világnak, és véget vetek a háborúnak, amely oly sok emberéletbe került, és számtalan ártatlan családot pusztított el

– közölte Trump a közösségi oldalán. Mindkét fél képes lesz egy olyan megállapodásról tárgyalni, amely véget vet az erőszaknak, és utat nyit a jólét felé – tette hozzá a volt elnök.

A beszélgetésről Zelenszkij is megemlékezett az X-en - írja a Magyar Nemzet. Az ukrán államfő úgy fogalmazott:

Gratuláltam a republikánus jelöléshez, és elítéltem a sokkoló pennsylvaniai merényletet. Erőt és teljes biztonságot kívántam neki a jövőben.

 Ukrajna mindig hálás lesz az Egyesült Államoknak, hogy segített megerősíteni az orosz terrorral szembeni ellenállási képességüket."

A városaink és falvaink elleni orosz támadások nap mint nap folytatódnak. Megállapodtunk Trump elnökkel, hogy egy személyes találkozón megbeszéljük, milyen lépésekkel lehet igazságos és valóban tartós a béke

– fogalmazott a telefonos egyeztetés kapcsán Zelenszkij.

Mint arról beszámoltunk, hivatalosan is elfogadta a republikánus párt elnökjelöltségét Donald Trump. A 45. amerikai elnök a republikánus jelölőgyűlés utolsó napján mondott beszédet, először az ellene elkövetett merénylet óta. Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte.

A republikánusok nemzeti kongresszusa csütörtökön azzal zárult, hogy Donald Trump volt amerikai elnök elfogadta a párt elnökjelöltségét és aláírta a jelölésről szóló dokumentumokat – mindez óriási jelentőséggel bír a szombati merénylet fényében, írja a Mandiner. Trump az eseményen megtartotta első hivatalos beszédét a merénylet óta, mondandójában pedig Orbán Viktort is méltatta. A migráció kapcsán beszélt a miniszterelnökről, határozott emberként jellemezte, 

a közönség pedig külön megtapsolta Orbán Viktor nevének említését. 

Felidézte azt is, hogy a miniszterelnök azt mondta, akkor lesz béke, ha újra Trump lesz az amerikai elnök. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!