A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Egy friss felmérés szerint Trump legyőzné Harrist

TRUMP, Donald
Donald Trump
Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Vágólapra másolva!
Hiába lépett vissza az elnökjelöltségtől Joe Biden, alelnöke, Kamala Harris sem tudná legyőzni Donald Trumpot egy friss felmérés szerint.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok volt elnöke, idei republikánus elnökjelölt vezet a demokrata Kamala Harris jelenlegi alelnökkel szemben minden csatatér államban, kivéve Wisconsinban, írta meg a Hill-re hivatkozva a Mandiner.

Az Origo egy korábbi cikkében utána járt, hogy mi történhet az Egyesült Államokban Biden visszalépését követően.

Lajkó Fanni, az Alapjogokért Központ elemzője szerint 

 a politikai és médianyomás, valamint a támogatóktól elvont források mind hozzájárultak ahhoz, hogy Biden visszalépjen.

A szakértő úgy vélte, hogy Joe Biden visszalépése időszerű és szükséges volt, tekintettel arra, hogy az elmúlt időszakban egyre több jele mutatkozott szellemi leépülésének. Több alkalommal is nyilvánosan összezavarodott, elfelejtette a neveket, és nehézségei voltak a beszédek tartásában. Ezen tünetek mind azt jelezték, hogy már nemcsak az elnökjelölti, de a mostani elnöki pozíciójára sem alkalmas. A celebvilágtól kezdve a politikai körökig egyre többen követelték Biden visszalépését, és a nemzetközi sajtó befolyásoló ereje is rendkívül nagy szerepet játszott ebben a folyamatban. 

Korábban Biden alkalmatlanságáról alig esett szó a mainstream médiában, és ha valaki meg merte kérdőjelezni az alkalmasságát, azt gyakran alaptalan szélsőjobboldali vádaskodásnak bélyegezték - magyarázta.

Lajkó Fanni szerint azonban Alex Soros Twitteren közzétett kijelentése, amelyben egyértelműen Kamala Harris támogatását szorgalmazza, új fényt vet arra, hogy milyen erők és befolyások mozgatják a háttérben a politikai szálakat. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!