Nincs visszaút, ha ezt meglépi a NATO

Oroszország, Ukrajna, helikopter, rakéta, háború
Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium
Vágólapra másolva!
A Kreml provokációnak tekinti a nagyobb hatótávolságú rakéták bevetését. Ezeket a rakétákat máris az Ukrajnától Oroszországhoz csatolt négy megye elleni támadásokra használják - hangsúlyozta Dmitrij Peszkov.
Vágólapra másolva!

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint a NATO által Ukrajnának biztosított rakétákat máris felhasználják Oroszország elleni csapásokra, de a nagyobb hatótávolságú fegyverek bevetése tovább mérgesítheti a helyzetet. „Gyakorlatilag ezeket a rakétákat máris az Ukrajnától Oroszországhoz csatolt területek elleni támadásokra használják” – mondta Peszkov újságíróknak. "Ami a nagyobb hatótávolságú rakétákat illeti, ez tiszta provokáció és egy új, nagyon veszélyes eszkalációs lépés" - hangsúlyozta.

 

Figyelemmel kísértük a NATO-csúcstalálkozón elhangzott összes nyilatkozatot és információt. 

És természetesen ez a kérdés nagyon kényes" - jelentette ki a szóvivő, kommentálva azt a felszólítást, amit az ukránok az észak-atlanti szövetséghez intéztek, hogy oroszországi célpontok ellen is felhasználhassák a nagyobb hatótávolságú rakétákat.

Dmitrij,Peszkov,Oroszország,
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője
Fotó: AFP

 

"Láthatjuk London és néhány más főváros retorikáját, amelyek már nem látnak korlátozást ezzel kapcsolatban. És láthatunk olyan országokat, amelyek megpróbálják fenntartani az egyensúlyt, és ellenzik a nagy hatótávolságú rakétáknak orosz területek elleni alkalmazását" - zárta szavait Peszkov.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről