A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Félelmetes új vadászgépet mutatott be Japán

Vágólapra másolva!
A Japan Times arról ír, hogy Japán, Olaszország és az Egyesült Királyság bemutatta egy következő generációs vadászrepülőgép új koncepcióját, amelyet közösen terveznek kifejleszteni, miközben egyre több a találgatás azzal kapcsolatban, hogy egy új brit védelmi felülvizsgálat hatással lehet a több milliárd dolláros projekt jövőjére.
Vágólapra másolva!

A japán Mitsubishi Heavy Industries (MHI), az olasz Leonardo és a brit BAE Systems - a projekt vezető rendszerintegrátorai - hétfőn közösen mutatták be az új terv teljes méretű modelljét a London melletti Farnborough-i Nemzetközi Légi Szalonon.

Fókuszban a hatótávolság és a sebesség

A Japan Times szerint bár a finomított koncepció valószínűleg még nem a végleges terv, ugyanis a szárny és a törzs hátsó részén jelentős változtatásokra van szükség, amelyek a leendő kéthajtóműves, hatodik generációs vadászgép aerodinamikájának javítását szolgálják.

Az új repülőgép, amely a Légi Önvédelmi Erők elöregedő F-2-es vadászgépeit, valamint a brit és olasz Eurofightereket hivatott leváltani, a tervek szerint 2035-re készül el exportra és bevetésre.

A program más okból került a címlapokra a közelmúltban

A brit média aggodalmaknak adott hangot amiatt, hogy a projektet megszüntethetik, ha az új munkáspárti kormány nemrég indított - várhatóan jövőre esedékes - Stratégiai Védelmi Felülvizsgálata arra a következtetésre jut, hogy a program, amely a brit gazdasági visszaesés idején valósul meg, nem a legjobb módja az orosz agresszió elrettentésének.

Az újságíróknak nyilatkozva Luke Pollard, az ország új fegyveres erőkért felelős minisztere „igazán fontosnak” nevezte a projektet, de azt mondta, nem lenne helyes, ha előre megítélné a felülvizsgálat eredményét. Szakértők szerint „nincs szilárd bizonyíték” arra, hogy London kieshet. Minoru Kihara védelmi miniszter jelenleg Nagy-Britanniába látogat, ahol olasz kollégáival találkozik, hogy megerősítse a háromoldalú partnerséget és Japán elkötelezettségét a program mellett.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!