Megszólalt a fotós, aki a Trump elleni merénylet ikonikussá vált képét készítette

TRUMP, Donald
Fotó: Evan Vucci
Vágólapra másolva!
Pillanatokkal azután, hogy egy golyó súrolja a fülét, a volt amerikai elnök felemelt ököllel áll. Mögötte tiszta kék az ég, és egy amerikai zászló lobog a feje felett. A fényképet Evan Vucci, az Associated Press washingtoni fotósa készítette. Vucci nyolc évvel ezelőtti jelölése óta tudósít Trumpról, és 2020-ban Pulitzer-díjat nyert a George Floyd halála utáni tüntetésekről készült fotójáért.
Vágólapra másolva!

Hallottam a lövéseket. Ezért a színpadhoz rohantam, amikor a titkosszolgálat ügynökei elkezdték fedezni Trump elnököt. Minden irányból jöttek fel a színpadra. Elmentem a színpad elejére, oldalára, és elkezdtem fotózni mindent, amit csak tudtam

 - mondta Vucci, aki a Guardiannek elmondta, hogy több száz olyan nagygyűlésről tudósított, mint amilyen a vasárnapi pennsylvaniai volt.

A fotós elmondta, "kissé meglepődött", amikor Trump felemelte az öklét, de csak az járt a fejében, hogy lassítson, gondolkodjon, higgadjon le és képet komponáljon.

Vucci kamerája egy hotspotra volt csatlakoztatva, és automatikusan küldte a fotókat a szerkesztőjének, ahogyan készítette őket. Miután Trump elment a terepjáróval, Vucci és a többi fotós egy sátorba húzódott. Mivel a telefonokon a mobilinternet nem volt elérhető, így a fotós csak 45 perccel később látta először híressé vált képét a közösségi médiában.

A munka a várakozásról szól 

- tette hozzá a fotóriporter. 

Ahogyan azt az Origo is megírta, támadás érte Donald Trumpot Pennsylvaniában a választási gyűlésén szombaton. A volt amerikai elnök, aki most ismét elnökjelölt, megsérült. A fülét találta el a 20 éves merénylő, akit a helyszínen agyonlőttek a titkosszolgálat emberei. A Donald Trump elleni merényletről itt olvashat bővebben. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről