Merénylet Donald Trump ellen

TRUMP, Donald
Fotó: Gene J. Puskar
Vágólapra másolva!
Donald Trumpot támadás érte a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról.
Vágólapra másolva!

Az élő közvetítés alapján lövéseket lehetett hallani, és Donald Trump megsérült, de saját lábán hagyta el a pódiumot a Pennsylvania állambeli Butlerben. A Pennsylvania állambeli Butler megyében, Butler település közelében tartott nagygyűlésen Donald Trump beszédének megkezdése után mintegy 6 perccel történt az incidens. 

Az elnökjelölt a tompa lövéshangok után a füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott, ezután a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbevették. 

TRUMP, Donald
Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (k) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyûlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védõgyûrûben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban
MTI/AP/Gene J. Puskar

Donald Trumpot ezt követően lekísérték a színpadról, és konvoja elhagyta a helyszínt. A nagygyűlésen tízezrek vettek részt. A rendezvény Donald Trump utolsó nyilvános választási gyűlése volt a republikánus párti országos jelölőgyűlés előtt.

Később a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat azt közölte, biztonságban van Donald Trump.

A Donald Trump elleni merényletről itt olvashat bővebben. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről