Így vezetett a baloldal gyűlöletkeltése a Trump elleni merénylethez

Donald Trump holds an election rally
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A közbeszéd és a háborúpártiak által is tüzelt közhangulat a végletekig eldurvult, a balliberális politikusok és médiumok pedig olyan mértékben hergelték az embereket, hogy többéves fegyházbüntetést vagy akár az életüket is hajlandóak kockára tenni azért, hogy árthassanak az általuk gyűlölt és a fősodratú médiumok által démonizált politikusnak - mondta az Origónak adott interjúban ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Donald Trump elleni merénylettel kapcsolatban. A Századvég tudományos igazgatója szerint ilyen helyzetben különösen fontos hazánkban is a hergelő, erőszakos baloldali politikusok és médiumok közéleti marginalizálása, illetve a békepárti magyar vezetők, különösen a magyar miniszterelnök fokozott védelme.
Vágólapra másolva!

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az Origónak elmondta a Donald Trump volt amerikai elnök ellen elkövetett gyilkossági kísérlet kapcsán, hogy 

ez már a második politikai motiváltságú gyilkossági kísérlet a „nyugati világban” békepárti vezetővel szemben az elmúlt két hónapban. Az igazgató elmondta, hogy a Trump elleni merénylet elkövetője 20 éves volt, először szavazott volna.

A Századvég tudományos igazgatója felidézte, hogy Robert Fico szlovák kormányfő 2024. május 15-én súlyosan megsérült, miután többször is rálőttek közelről a szlovákiai Nyitrabányán, a város kultúrháza előtt egy kormányülés után, ezért kórházba került, Besztercebányán életmentő műtétet hajtottak végre rajta. 

TRUMP, Donald
Trump már jól van
Fotó: MTI/AP/Gene J. Puskar

A cél az elhallgattatás

A szakértő szerint 

az események egyik fő olvasata, hogy a hergelés és az ilyen cselekmények az elrettentést is szolgálják, vagyis, hogy senki ne merjen nyíltan kiállni egy illegális migrációellenes, békepárti politikus mellett, mert úgy járhat, mint azok a Trump-támogatók, akik tegnap megsérültek, illetve egyikük az életét vesztette. 

Ifj. Lomnici Zoltán szerint megrázó és elfogadhatatlan minden ilyen erőszakcselekmény, ráadásul Trump esetében is, ahogy Ficónál, hibázhatott a védelmet ellátni hivatott személyzet is, amely különösen az USA-ban a Kennedy-merénylet utólagos értelmezési narratíváit eleveníti fel. Ráadásul a liberális média elfogadhatatlan módon próbálta az elején bagatellizálni a merénylet tényét, a CNN a gyilkossági kísérlet után azt sugározta, hogy a volt elnök kampánykörútján egy "incidenst" követően sérült meg. 

Donald Trump, DonaldTrump, merénylet, lövés, kampány, alatt, meglőtték, vérzik, fül, fülön lőtték Trumpot, 2024. 07. 13.
Trump a saját lábán hagyta el a pódiumot a Pennsylvania állambeli Butlerben
Fotó: Trump Campaign Office / Handout/Anadolu via Getty Images 

Egyre durvábbak a fenyegetések

Az igazgató szerint a merényletek üzenete, hogy 

a közbeszéd és a háborúpártiak által is tüzelt közhangulat a végletekig eldurvult, a balliberális politikusok és médiumok pedig olyan mértékben hergelték az embereket, hogy több éves fegyházbüntetést vagy akár az életüket is hajlandóak kockára tenni azért, hogy árthassanak az általuk gyűlölt és a fősodratú médiumok által démonizált politikusnak. 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről