A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Hatalmas jávorszarvas tévedt egy coloradói udvarba - videó

Vágólapra másolva!
Az állatot visszavitték az erdőbe, nyolc ember kellett ahhoz, hogy ez sikerüljön. Az eset a napokban történt, amiről egy rendőr készített egy felvételt.
Vágólapra másolva!

Visszatért természetes élőhelyére egy nagy jávorszarvas, miután betévedt egy coloradói ház hátsó udvarába. Rendőrök számoltak be az esetről az X-en szombaton.

Hogyan mozdítasz el egy 300 kilós jávorszarvast? 

- írták a felvétel mellé, amin jól látszik, hogy nyolc ember kellett ahhoz, hogy az állatot kivigyék az udvarból. Egy ponyvára tették fel.

Jávorszarvas úr benézett az ablakokon, tartott egy kis szünetet 

- tették hozzá.

A jávorszarvas a szarvasok családjának legnagyobb tagja, akár két méter magas is lehet állva.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, egy alaszkai férfi és két rendőr mentette meg egy jávorszarvasborjú életét, miután az beleesett egy tóba. A mentés közben óvatosnak kellett lenniük, mert a borjú anya a közelben volt.

Coloradóban megtámadott egy 4 éves kisfiút egy jávorszarvas egy Estes Park-i játszóterén egy héttel azután, hogy hasonló incidens történt a környéken, amiben egy 8 éves kislány volt érintett. A fiút kórházba vitték, de még aznap este kiengedték. A játszóteret határozatlan időre lezárták.  

Nemrég megölt egy fotóst egy jávorszarvas Alaszkában. A 70 éves Dale Chormant egy tehén úgy megrúgta, hogy a helyszínen életét vesztette. Társa sértetlenül megúszta az esetet. Austin McDaniel, az alaszkai közbiztonsági minisztérium munkatársa azt mondta, a jávorszarvas akkor támadta meg a férfit, amikor az a borjakat kereste a bozótban.

 Az állat normál körülmények között nem túl agresszív, de megvédi borjait, ha azokhoz közel merészkednek. A nőstény jávorszarvas súlya körülbelül 360 kg, míg hím társaik ennek kétszeresét. Köztudott, hogy támadásaik során rúgnak, taposnak.

A jávorszarvasok ellési időszaka az az időszak, amikor mindenképpen békén kell őket hagyni. Ilyenkor a tehenek agresszívebbek

 - jegyezte meg McDaniel. 

Tavaly áprilisban egy jávorszarvas sétált be Alaszkában egy moziba, evett egy kis pattogatott kukoricát. Ezt a videót a kanadai Chute Saint-Philippe-nél készítette egy férfi, aki az erdőn keresztülvezető úton egy fiatal jávorszarvasbikával találkozott. Bár egy ilyen találkozó veszélyes is lehet az emberre nézve, az állat békés volt, hagyta magát megsimogatni, majd visszatért az erdőbe.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!