Kamala Harris reagált Joe Biden visszalépésére

Vágólapra másolva!
Az amerikai alelnök kiadott egy közleményt, hogy elfogadja az elnök támogatását, hogy ő legyen a Demokrata Párt elnökjelöltje, miután Biden bejelentette, hogy befejezi kampányát - írta meg a Daily Wire. Úgy fogalmazott, hogy feltett szándéka, hogy kiérdemelje és megnyerje a jelölést.
Vágólapra másolva!

"Ezzel az önzetlen és hazafias cselekedettel Biden elnök azt teszi, amit egész életében tett: az amerikai népet és hazánkat mindenek fölé helyezi"- írta Harris. Hozzátette, hogy megtiszteltetésnek érzi az elnök választását, és feltett szándéka, hogy kiérdemelje és megnyerje a jelölést. 

Úgy fogalmazott, hogy mindent meg fog tenni, hogy egyesítse a pártot és a nemzetet arra, hogy legyőzzék Donald Trumpot.

"107 napunk van a választások napjáig. Együtt fogunk harcolni, és együtt győzni fogunk" - írta az alelnök. 

Mint azt korábban megírtuk, Joe Biden az X-en (volt Twitter) jelentette be visszalépését, majd kiadott egy másik nyilatkozatot, amelyben Harrist jelölte meg mint legalkalmasabb személyt a párt új jelöltjére. 

A legelső döntésem a párt 2020-as jelöltjeként az volt, hogy Kamala Harrist választottam alelnöknek. És ez volt a legjobb döntésem. Ma szeretném felajánlani teljes támogatásomat Kamala számára, hogy idén ő legyen a pártunk jelöltje. Demokraták - itt az ideje összefogni és legyőzni Trumpot. Csináljuk meg!

- közölte az elnök. 

Mint ismert, a Soros-birodalom új vezetője, Alex Soros ellentmondást nem tűrően kijelentette, hogy Kamala Harrist kell támogatni. Úgy látszik, már a demokrata elnökjelöltről is a Soros család dönt.

Itt az idő, hogy mindannyian együtt felsorakozzunk Kamala Harris mellett és legyőzzük Donald Trumpot 

- írta Soros György fia. 

Biden nyilatkozata után nem sokkal a Clinton házaspár is Kamala Harris mellé állt.

Megtiszteltetés számunkra, hogy csatlakozhatunk az elnökhöz Harris alelnök támogatásában, és mindent megteszünk, hogy támogassuk őt

– írja nyilatkozatában a Clinton házaspár.

Ugyanakkor az elnök azt is bejelentette, hogy kitölti mandátumát, tehát hiába a nyilvánvaló alkalmatlansága a pozíció betöltésére, nem távozik. A republikánusok azonban nem hátrálnak, azonnal elkezdték felszólítani Bident, hogy azonnal mondjon le tisztségéről, mondván, hogy ha nem elég kompetens ahhoz, hogy induljon az újraválasztásért, akkor képtelen az elnöki tisztség további ellátására.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!