Krokodilok árasztották el az utcákat több mexikói városban

Vágólapra másolva!
A Beryl hurrikánhoz és a korábbi Alberto trópusi viharhoz kapcsolódó heves esőzések miatt legalább 200 krokodil jutott be mexikói város területére - közölték a héten az állami és szövetségi hatóságok.
Vágólapra másolva!

A helyi hatóságok szerint eddig mintegy 200 krokodilt fogtak be Mexikóban azóta, hogy Alberto trópusi vihar júniusban átvonult a régión. Később a Beryl hurrikán is keresztül haladt a Texasszal szomszédos területen és a magas vízszint kedvez a krokodiloknak.

A hatóságok szerint a heves esőzések miatt megemelkedett a vízszint a part menti lagúnákban, ami miatt a krokodilok olyan városokba is bejutottak, mint Tampico, Ciudad Madero és Altamira. A környéken eddig 165 krokodilt fogtak be.

A mexikói környezetvédelmi főügyészség közölte, hogy júniusban további 40 krokodilt fogtak be a térségben, amelyeket lakott területen kívüli élőhelyre telepítettek át. A hivatal szerint a veszély még nem múlt el, megjegyezve, hogy 

ahogy a vízszint csökken olyan helyeken, mint az elárasztott utcák és vízelvezető csatornák, a krokodilok újra fel fognak bukkanni. 

A probléma a héten került napvilágra, amikor a közösségi médiában videókat tettek közzé több, városi területen látott krokodilról - írja a CBS.

Brutális krokodiltámadás történt Ausztráliában

Ahogy az Origo is beszámolt róla, július elején nagyszabású mentőakció indult Ausztrália északi részén egy gyerek miatt. A gyereket utoljára akkor látták, amikor családjával együtt úszott az ausztráliai Nganmarriyanga közelében. A keresőcsapatok már csak a lány holttestét találták meg. Néhány nappal később a vadőrök levadászták a krokodilt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről