A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Felszállás közben lezuhant egy repülő Nepálban, többen meghaltak - videó

Vágólapra másolva!
Egy 19 embert szállító géppel történt a szerencsétlenség Kathmandu repülőterén szerdán. 18 ember holttestét találták meg, a pilóta túlélte a balesetet.
Vágólapra másolva!

Egy belföldi repülőgép 19 emberrel a fedélzetén lecsúszott a kifutópályáról, majd felszállás közben lezuhant szerdán a nepáli fővárost kiszolgáló repülőtéren

 - írja az ABC News.

A gép pilótája túlélte a balesetet, kórházba szállították - mondta a klinika egyik orvosa. A kapitánynak a szeme sérült meg, nincs életveszélyben. A Saurya Airlines gépe Katmanduból Pokhara üdülővárosába tartott. Egyelőre nem tudni, hogy mi történt pontosan. 

A legfrissebb hírek szerint 18-an holttestet, és az egyetlen túlélő a pilóta.

Pokharába tartó repülőgépen a légitársaság közleménye szerint két pilóta és 17 szerelő utazott, egy kivételével mindannyian nepáli állampolgárok voltak. A külföldi állampolgár nemzetiségét nem közölték.
 

A szerelők egy másik gép javítása miatt repültek volna Pokharába

.

A helyi média felvételein jól látszik, hogy 

a gép kigyulladt, a roncsok egy árokban szóródtak szét.

 A tüzet sikerült megfékezni. A Tribhuvan nemzetközi repülőteret, a nepáli nemzetközi és belföldi járatok fő repülőterét bezárták a mentés idejére. Katmanduban esős évszak van, de a baleset idején nem esett csapadék. A látási viszonyok azonban a főváros egész területén rosszak voltak. A Saurya Airlines belföldi útvonalakon üzemelteti a Bombardier CRJ 200-ast.

Öt ember holttestét találták meg

 - jelentette szerdán a helyi sajtó. A Saurya Airlines repülőgép 19 emberrel a fedélzetén Pokhara felé tartott, amikor felszállás közben lezuhant - írta az NDTV a helyi médiára hivatkozva.

Februárban a vilniusi reptéren csúszott le a kifutópályáról egy repülőgép, amely rövid ideig a füvön át haladt. Nem sokon múlt egy újabb tömegszerencsétlenség. Arról is írtunk, amikor áprilisban mintegy húsz ember sérült meg Indonéziában leszállás közben. A repülő egy közeli folyómederben állt meg és darabokra tört. A baleset ködös, esős időben történt.

A minap lezuhant egy repülő Bolerázban, egy diák és a tanára utazott a gépen. Nemrég arról írtunk, hogy rendkívül súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 17 éves lány, aki szintén repülőgépben ülve zuhant le nemrég. Pár hónapja Martonvásár közelében történt tragédia: egy sportrepülőgép eltűnt a radarképről. A gép roncsait a rendőrök egy mezőgazdasági területen találták meg, miután kiderült, hogy a földbe csapódott. A gépen tartózkodó mindkét férfi meghalt. A baleset ügyében lefolytatott vizsgálatok megállapították, hogy a pilóta a felszállást követően nem sokkal rosszul lett, ez vezetett a repülőgép tragédiájához. Az áldozatok apa és fia voltak.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!