Ismét meghalt egy túrázó a Grand Canyonban

Vágólapra másolva!
Két héten belül a második texasi túrázó halt meg a Grand Canyon Nemzeti Parkban.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy túrázó vasárnap, miközben az arizonai Grand Canyon déli peremére próbált feljutni egy népszerű ösvényen. A Grand Canyon Nemzeti Park kommunikációs irodája közleményben tudatta, hogy a texasi San Angelóból származó 50 éves férfi meghalt, miután a Havasupai Gardensben töltött éjszakát követően tovább túrázott.

Vasárnap délután két óra körül a Grand Canyon regionális kommunikációs központjába bejelentés érkezett, hogy a Bright Angel ösvényen egy túrázót találtak eszméletlenül. 

A járókelők és az elsősegélynyújtók kísérletei a férfi újraélesztésére sikertelenek voltak.

An outcrop of rock overlooking the Bright Angel Trail below at Grand Canyon South Rim off Hermit Road, Grand Canyon, UNESCO World Heritage Site, Arizona, United States of America, North America
Bright Angel tanösvény a Grand Canyonban
Fotó: robertharding via AFP / robertharding via AFP/Steven Love

Az elmúlt két hétben ez a második alkalom, hogy egy texasi túrázó meghal a nemzeti parkban. Holtan találtak egy túrázót június közepén is, miután a Grand Canyonban, a Bright Angel túraösvény mentén éjszakázott.

Az ösvény egyes részein a hőmérséklet árnyékban is elérheti a 48 Cesius-fokot is.

Az NPS felmérése szerint a túrázás volt a második leghalálosabb szabadidős tevékenység az autóvezetés után - írta a Fox.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy minden előjel nélkül, túrázás közben összeesett és meghalt egy nő Coloradóban. Arról is írtunk, hogy egy fiatal mérnök tragikus körülmények között meghalt skóciai álomnyaralása közben. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről