Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Ellopott egy gorillát egy férfi, rendőrségi helikopterrel keresték meg

gorilla,szobor,helikopter
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Azzal vádolnak egy férfit, hogy ellopott egy gorilla szobrot. A 33 éves férfi melbourne-i otthonában Garryn kívül még jó pár jogosítványt és vényköteles gyógyszereket is találtak.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki feltehetőleg ellopott egy gorilla szobrot egy békés faluból Melbourne-től északra

 - írja a The Guardian. A Garry nevű gorilla egy 1,5 méteres kerti dísz, június 6-án tűnt el St Helenából. A rendőrség szerint egyszerűen feltették egy autó platójára és elhajtottak vele. A szobrot visszavitték, miután 

a rendőrök egy helikopterrel megtalálták azt, húsz percre a tulajdonosától. 

Úgy fogalmaztak, hogy ez egy "egymillió dolláros kérdés", egyszerűen nem értik, hogy miért lop el valaki egy gorilla szobrot. A rendőrök razziát tartottak a férfi otthonában, lefoglalták Garryt, valamint 24, feltehetően lopott jogosítványt és vényköteles gyógyszereket. A 33 éves férfit kihallgatták, eljárást indítottak ellene. 

Óvadék ellenében szabadlábra helyezték, tárgyalása augusztus 30-án lesz. 

Letartóztattak egy 24 éves férfit, akit azzal vádolnak, hogy 

két majmot vitt el a dallasi állatkertből.

 Az eset némi fényt vetett az ottani események rejtélyes sorozatára, mivel a rendőrség úgy véli, hogy a férfinak köze van egy leopárd eltűnéséhez is és egy másik majom kifutó megrongálásához is. Tízezer veszélyeztetett teknőst loptak el, és tároltak egy kétszintes családi házban Madagaszkáron. A látvány a rendőröket is megdöbbentette.

Három hónapnyi nyomozás után sikerült elfogni azt a bandát, akik 

425 ezer font értékben loptak el Gucci táskákat és kiegészítőket az olaszországi gyárból. 

A három férfi elfogása után Toszkánában, egy ház mellett megtalálták a 40 éves sofőrjük, Nicolas Matias Del Rio holttestét. Ezek után a hatóságok átkutattak egy közeli villát, ahol megtalálták a nagy értékű táskákat és kiegészítőket. A banda három tagját gyilkossággal, emberrablással és rablással gyanúsítják. A szakértők szerint rengeteg pénzt kerestek volna, ha el tudták volna adni az ellopott luxuscikkeket. 

Ahogy korábban megírtuk, áprilisban, hajnal két órakor kaptak hívást a rendőrök, azzal, hogy betörtek az Andrássy úton egy Louis Vuitton üzletbe.

 Azonnal kimentek, és elkezdték a helyszíni szemlét: nyomokat rögzítettek, és meghallgatták a szemtanúkat. Nem sokkal később már azt is tudták, hogy a tolvajok hogyan jutottak be az üzletbe. Mint kiderült, egész egyszerűen 

a banda egy kocsival beletolatott az üzletbe; főleg napszemüvegeket, öveket és táskákat vittek el.

A rendőrök még aznap elfogták az elkövetőket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről