Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Ádám Martin előző csapata, az Ulszan Hyundai vezetőedzőjeként dolgozó Hong Mjungbót nevezték ki a dél-koreai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

Az 55 éves edző 2013 és 2014 között 19 mérkőzésen már irányította hazája nemzeti csapatát, amelytől a 2014-es világbajnokság csoportkörös kiesése után távozott. A 136-szoros válogatott, korábbi csapatkapitány Hong elődjét, a német Jürgen Klinsmannt februárban rúgták ki. Az új szakember szerződése a 2027-es Ázsia Kupa végéig érvényes - írja az MTI. Hong az Ulszannal - amely múlt pénteken köszönt el a magyar válogatott csatártól, Ádám Martintól - az elmúlt két idényben dél-koreai bajnok lett.

Ami Ádám Martint illeti, a 29 éves magyar csatár a Svájc elleni Eb-mérkőzés után döbbenetes népszerűségre tett szert. A 22-szeres válogatott támadót nemcsak felfedezte magának az internet népe, de a nemzetközi sajtó is dicsérte a magyar válogatott első Eb-csoportmeccse után. 

Ádám Martin népszerűségét jól szemlélteti, hogy az Európa-bajnokság második napján a Transfermarkt piaci portálon az ő nevére kerestek rá a legtöbben, a magyar futballista még Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is megelőzte.

Az Ulsan Hyundai korábbi játékosát a róla készült mémekben már vikinghez, rögbijátékoshoz és videójáték-szereplőhöz is hasonlították, de mindez Ádám Martint nem zavarja, inkább csak nevet rajta.

Hozzám is visszajutnak ezek a mémek, jókat röhögök egy-kettőn. Így születettem, ilyen testalkatom van. Persze, azt nem állítom, hogy ekkora voltam, amikor megszülettem. 

De van egy alapadottságom, egy fizimiskám. Ezen változtatni nem tudok, ilyen a genetikám" - mondta Ádám Martin a róla készült mémekkel kapcsolatban.

A magyar válogatott csatár jövője még nem dőlt el, a szabadon igazoható játékosnak még nincs csapata, de az NB I korábbi gólkirálya Dél-Koreában is bebizonyította, hogy jó érzéke van a góllövéshez.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!