Elütött egy tinédzsert egy részeg sofőr Romániában, cserben hagyta

Románia,gázolás
Fotó: Origo
Vágólapra másolva!
Egy 62 éves tenkei férfi egy 12 éves brit lányt ütött el hétfőn Feketebátor községben. A tinédzser megsérült, kórházba szállították, a részeg sofőr azonban elhajtott a helyszínről. A következő útkereszteződésben nem adott elsőbbséget, ott egy másik autónak ütközött. Akkor is tovább hajtott, végül az árokban kötött ki. Csütörtökön vették őrizetbe.
Vágólapra másolva!

Több balesetet okozott egy részeg sofőr Romániában hétfőn. A 62 éves tenkei férfi Feketebátor községben elütött egy 12 éves brit lányt, majd cserben hagyta. 

A tinédzser megsérült, kórházba szállították

 - számolt be róla a maszol.ro

A férfi ezután egy kereszteződésben nekiment egy másik autónak, akkor is tovább hajtott, végül beleborult egy árokba. A szonda kimutatta, hogy alkoholt fogyasztott. Csütörtökön vették őrizetbe, javasolják az előzetes letartóztatását. 

Testi sértés, baleset helyszínének elhagyása és ittas járművezetés miatt zajlik ellene eljárás.

Nemrég arról írtunk, hogy két fiatal ellen is eljárás indult az erdélyi Sepsiszentgyörgyön. Egy 19 éves férfi részegen, jogosítvány nélkül vezetett és az autóval áthajtott egy kerítésen. Az anyósülésen ülő utas ellen is eljárás indult, ugyanis övé volt az autó, amit rábízott a részeg barátjára.

Ismerőse életét is veszélybe sodorta egy részegen száguldó sofőr Esztergomban - videó. A férfi 2023. május 20-án vezetett ittasan, az első ülésen az egyik nő ismerősét vitte magával. Részegsége miatt azonban túl gyorsan hajtott, ezért egy útkereszteződésnél lévő, 

balra ívelő kanyarnál a kocsi megcsúszott, felhajtott a járdaszegélyre, és egy parkoló teherautónak csapódott. Az ütközés miatt a kocsi hátracsúszott a járdára, kidöntött egy szemetest, és egy buszmegálló jelzőtáblát, végül nekiütközött egy virágtartónak.

A balesetben az autóban utazó ismerőse súlyosan megsérült. Az ügyészség ittas vezetés miatt emelt vádat a büntetlen előéletű férfi ellen, és felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés, emellett vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta vele szemben.

Bárhol előbukkanhat egy részeg sofőr: hajmeresztő módszerekkel akarták megúszni a büntetést. Benyugtatózva, ittasan okozott balesetet egy sofőr, és részeg sofőr okozott halálos buszbaleset Floridában is. 

A rendőrség szerint egy  munkásokkal teli busz tartott a Dunnellonban lévő Cannon Farmsra, egy kis mezőgazdasági közösségbe.

 A Marion megyei tűzoltókat helyi idő szerint nem sokkal reggel 6:30 után küldték a helyszínre, miután egy Ford pickup összeütközött a busszal. A jármű keresztülment egy kerítésen, majd felborult, és lesodródott az úttestről - mondta Steve Gaskins, a floridai autópálya-rendőrség szóvivője. Nyolc ember meghalt és nyolc ember súlyos sérülésekkel került kórházba.

A kisteherautó sofőrjét, Bryan Maclean Howardot a floridai autópálya-rendőrség járőrei letartóztatták nyolcrendbeli, ittasan elkövetett emberölés vádjával 

- derült ki egy közleményből.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!