Több tucat szénbányász rekedt a föld alatt Lengyelországban

Vágólapra másolva!
A hatóságok szerint legalább 10 lengyel szénbányász megsérült és a mentőcsapatok több tucatnyi bányászt még keresnek, miután egy erős földrengés történt a Rydultowy szénbányánál.
Vágólapra másolva!

Egy erős földrengés történt Lengyelországban, a Rydultowy szénbánya közelében, mintegy 1200 méter mélyen. Legalább 10 szénbányász megsérült és a mentőcsapatok több tucatnyi csapdába esett embert még keresnek - közölték csütörtökön a hatóságok. 

A földrengés oka egyelőre nem tisztázott. Aleksandra Wysocka-Siembiga, a Lengyel Szénbányászati Csoport szóvivője elmondta, hogy a baleset csütörtök reggel 8:16-kor történt. 

A hatóságok szerint összesen 68 bányász tartózkodott a területen, akik közül eddig tizenötöt hoztak a felszínre. 

A kimentett bányászok közül tíz kórházi kezelésre szorult. A mentőakcióban helkikopterek is részt vesznek - írja az ABC News.

Nyolc tűzoltóegység van jelen a Rydultowy-bányánál. A területen dolgozó bányászok kimentése és számbavétele folyamatban van - írja az rp-pl. 

Mit tudunk a bányáról?

Rydultowy Felső-Szilézia egyik legrégebbi kőszénbányája. Működését 1792-ben kezdte meg és jelenleg több mint 2000 bányászt foglalkoztat.

Hasonló esetről számoltunk be néhány napja: egy aranybányában 23 bányász meghalt, amikor földcsuszamlás temette maga alá őket.Abdul Muhari, a Nemzeti Katasztrófavédelmi Ügynökség szóvivője elmondta, hogy a hegyvidéki körzetet sújtó özönvízszerű esőzések földcsuszamlást váltottak ki, és áttörtek egy gátat, ami Bone Bolango faluban áradásokat okozott. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről