A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Elgázoltak egy 80 éves férfit, mert Trump-táblát rakott az udvarára

Vágólapra másolva!
Egy michigani férfi terepjárójával elgázolt egy 80 éves férfit, aki Trump-táblát rakott ki háza udvarára. Az idős férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a rendőrség pedig politikai indíttatású támadásnak minősítette az esetet.
Vágólapra másolva!

Az eset vasárnap történt, az amerikai Hancock városában. Az eset után a fiatal, mindössze 22 éves gázoló telefonon keresztül beismerő vallomást tett a rendőröknek, majd öngyilkosságot követett el, olvasható a BBC-n megjelent írásban. 

Mielőtt az idős férfit célba vette volna, a hatóságok állítása szerint a fiatal megrongált két parkoló járművet is. Az egyiknek, amelyen Trump matrica volt betörte az ablakát,  egy másiknak pedig, amelyen a rendőrséget támogató matrica volt megrongálta a gumiabroncsait.

Az eset alig több mint egy héttel azután történt, hogy egy 20 éves fiatal megkísérelte megölni Donald Trumpot egy pennsylvaniai politikai gyűlésen. A támadót a helyszínen lelőtték

A Hancock városában jelentett bűncselekmények politikai indíttatásúnak tűnnek, az áldozatok Trumpot vagy a rendőrséget nyilvánosan támogatók közül kerültek ki

 - közölte a Houghton megyei seriff hivatal.

A 80 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, miután elütötték.

Hétfőn a rendőröket egy házhoz riasztották, miután a fiatal felhívta őket és elmondta, hogy az elmúlt 24 órában történt bűncselekményeket akar beismerni és arra kérte őket, hogy jöjjenek ki érte.

A kiérkező rendőrök azonban már csak a fiatal férfi holttestét találták meg a helyszínen, aki öngyilkosságot követett el. 

A történtek nagyon felkavarták a közösséget 

- mondta a hancocki rendőrfőnök, Tami Sleeman a Detroit Newsnak.

 A mi gondunk az itt élők biztonsága. A politika nem járhat ilyen erőszakkal.

A rendőrfőkapitány hozzátette, hogy feltételezhetően senki másnak nem volt köze a támadáshoz. A férfi otthonából elektronikai eszközöket foglaltak le.

Az FBI is részt vesz a nyomozásban.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!