Trump-merénylet: egy veterán tengerészgyalogos a merénylő egyik áldozata

Vágólapra másolva!
David Jake Dutch, a pennsylvaniai Butlerben tartott szombati Trump-gyűlésen lövések által súlyosan megsebesített két áldozat egyike a lelátón sétált lefelé a sebeihez szorított pólóban, mielőtt segítséget kapott - mondták el a Fox News Digitalnak a férfi barátai.
Vágólapra másolva!

A Fox News beszámolója szerint Dutchot, a tengerészgyalogság veteránját, aki 1991-ben a Sivatagi Vihar hadműveletben szolgált, kétszer találták el a Trump-gyűlésen - egyszer a gyomrába, egyszer pedig a májába lőttek.

Mielőbbi felépülést kívánnak neki

„Hatalmas segítség volt ennek a klubnak” - mondta Lee Johnson, a Veterans of Foreign Wars (ennek az egyesületnek a tagja Dutch) parancsnoka a Fox News Digitalnak. „Több különböző dologban is részt vesz, amit itt a klubban csinálunk. És annyira sajnálom Davidet, a feleségét... nagyszerű emberek. Már nagyon-nagyon régóta tagok itt.”

Donald Trump holds an election rally
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Johnson hozzátette, hogy minden tag gyors felépülést kíván Dutch-nak. Egy másik VFW-tag „csodálatos emberként” jellemezte Dutchot, aki szereti a hazáját, és szereti Trump korábbi elnököt; szerinte régóta álma volt, hogy részt vegyen egy gyűlésen. Dutch a Siemens Innomoticsnál dolgozik Pittsburgh környékén. Rendes embernek ismerik, aki szerényen állt a katonai szolgálatához.

„Ha nem tudnád, hogy tengerészgyalogos volt, akkor nem is gondolnál rá” - mondta a Fox News Digitalnak Roger Milliron Jr., aki elmondta, hogy 20 éve ismeri Dutch-ot. „Nem egy hangos vagy harsány ember. Magának való. Keményen dolgozik. Barát.”

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről