Trump: Rögtön tudtam, hogy valami nincs rendben

Donald Trump, Trump DonaldTrump
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje integet, miközben a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbe veszik a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen
Fotó: MTI/AP/Evan Vucci
Vágólapra másolva!
Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról beszámoltunk, Donald Trumpra rálőttek egy kampányrendezvényen. A korábbi amerikai elnök könnyebben megsérült, az állapota stabil, biztonságos helyre vitték, a feltételezett támadóját lelőtték.

A republikánus elnökjelölt a Truth Social-oldalán közzétett nyilatkozatában részvétet nyilvánított az ellene irányuló merényletkísérletben meghalt ember családjának, valamint a közönség súlyos sebesülést szenvedett tagja hozzátartozóinak is.

Donald Trump hihetetlennek minősítette, hogy ilyen cselekmény megtörténhet az Egyesült Államokban.

 Egyúttal arról is beszámolt, hogy a golyó a jobb fülét érte. 

Rögtön tudtam, hogy valami nincs rendben, amikor meghallottam süvítést és a lövések hangját, majd azonnal éreztem, ahogy a golyó felszakítja a bőrt

 - fogalmazott a korábbi amerikai elnök, hozzátéve, hogy komolyan vérzett.

Emellett azt írta, hogy a támadó kiléte egyelőre nem ismert, annyit tudni róla, hogy halott.

Donald Trump két fia is reagált a történtekre. Donald Trump Jr. azt közölte, hogy apja jó hangulatban van, de orvosi megfigyelés alatt maradt. Eric Trump pedig úgy fogalmazott: ő "a legkeményebb ember, akivel valaha találkoztam".


 A Donald Trump elleni merényletről itt olvashat bővebben

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről