A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Halálos villámcsapás ért egy hegyi túrázót Németországban

Vágólapra másolva!
Meghalt egy férfi, miután Németország legmagasabb hegycsúcsának közelében villámcsapás érte - közölte hétfőn a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A 18 éves németországi férfi egyike volt annak a három fiatalból álló csoportnak, amely vasárnap késő délután a hegyi vasúttal felment a Zugspitzére, majd gyalog elindultak a hegy csúcsára.

Több villám is lecsapott, amikor a férfiak leereszkedtek a csúcsról, egy pedig eltalálta a 18 éves fiatalt

 - közölte a rendőrség. 
A mentési munkálatokat nehezítette a jelenleg is tartó vihar. A Zugspitze 2962 méterrel a tengerszint felett található az Alpokban, Németország és Ausztria határán.

Németország több részén is viharok sújtottak vasárnap. Az ország északi részén fekvő Delmenhorstban egy nyolcfős családot ért villámcsapás, amikor egy fa alatt húzták meg magukat a vihar idején. Mindannyian sérüléseket szenvedtek el. Egy ötéves fiút és egy 14 éves lányt pedig életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba - írja az ABC News.

Korábban az Origo arról számolt be, hogy Ausztriában egy magyar turista halt meg, miután villámcsapás érte. Fiával túrázott a 61 éves férfi a Donnerkogelen amikor történt a tragédia. Máramaros megyében pedig egy juhait legeltető férfiba csapott bele a villám. A férfi a helyszínen meghalt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!