A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
Vágólapra másolva!
Donald Trump három televíziós elnökjelölti vitára készül Kamala Harris-szel, amiről három médiummal zajlanak egyeztetések, és született csaknem végleges megállapodás - ezt maga a republikánus elnökjelölt jelentette be Floridában csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Néhány napja cikket közöltük arról, hogy a következő elnökjelölti televíziós vita helyéről és idejéről keveredett üzenetváltásba Donald Trump és Kamala Harris. 

Donald Trump, volt elnök tájékoztatása szerint megállapodtak három országos televíziócsatornával a viták időpontjáról. E szerint a Fox News hírtelevízió szeptember 4-én, az NBC televízió szeptember 10-én, míg az ABC televízió szeptember 25-én lenne a vita házigazdája. A volt elnök megfogalmazása szerint 

a médiumok vezetősége megerősítette a viták időpontját, néhány kisebb részlet szorul még tisztázásra, a helyszínnel és a közönség jelenlétével kapcsolatban. 

Arról is beszámolt, hogy az alelnök-jelöltek vitájának a CBS televízió biztosítana felületet. Donald Trump egyben reményét fejezte ki, hogy a Demokrata Párt kampánytörzse beleegyezik majd a kitűzött dátumokba, és hozzátette: fontosnak tartja a vitát demokrata párti ellenfelével, aminek tekint elébe.

Donald Trump
Fotó: SEAN RAYFORD / GETTY IMAGES VIA AFP

Joe Bidennek az elnökjelöltségtől történt július 21-i visszalépésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a hivatalban lévő demokrata párti elnöktől elvették a lehetőséget és előválasztás nélkül azt másnak adták át. A Joe Biden-vezette kormányzat tevékenységét ugyanakkor a "józan ész nélküliség" kultúrájának nevezte. A sajtótájékoztatón Donald Trump újságírók kérdéseire válaszolva többek között kifejtette, hogy ugyan támogatottsága az afroamerikai nők körében lehet, hogy nem túlságosan magas, de a közvélemény-kutatások szerint az afroamerikai férfiak, a fehér férfiak, valamint a zsidó választók és a spanyolajkú lakosság körében kimagasló a támogatottsága. Az Egyesült Államok és Kína közötti kapcsolatokról elmondta, hogy jó viszonyra törekszik Hszi Csin-ping kínai elnökkel, akivel azt követően romlott meg a viszonya, hogy elnökként Kínát tette felelőssé a koronavírus-világjárvány kirobbanásáért. 

A jövővel kapcsolatban azt ígérte, hogy elnökké választása esetén kölcsönös előnyökön alapuló viszonyra törekszik majd Kínával, de hangsúlyozta, hogy Peking nem használhatja ki az Egyesült Államokat.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, augusztus 12-én, hétfőn Elon Musk készít majd interjút Donald Trumppal. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!