A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Augusztus 20: Szent István-napi őrtüzeket gyújtanak Háromszéken

Vágólapra másolva!
Szent István-napi őrtüzeket gyújtanak a székelyföldi Háromszék 23 településén augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén - tájékoztatta az MTI-t pénteken az RMDSZ Háromszék területi szervezete.
Vágólapra másolva!

Az őrtüzek Kovászna megye 23 településének legmagasabb pontján egyszerre gyúlnak ki kedden este 9 órakor - írták.

Egy a nemzet, ezt üzenik a Kárpát-medence legdélkeletibb tájegységén, Háromszéken fellobbanó őrtüzek, és jelzik, hogy ezer éve itthon vagyunk Székelyföldön, ahol minőségi magyar jövőt tervezünk újabb ezer évre

- idézte a közlemény Tamás Sándort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Háromszék területi szervezetének elnökét. A politikus arra kérte a térség lakóit: emlékezzenek együtt az államalapító Szent István királyra, őrizzék meg hűen emlékét és tanítását, 

hiszen iránymutatása a mai változó világunkban is helytálló, biztosítani tudja a magyar nemzet fennmaradását a következő ezer évre is.

Easter fire celebrations in Germany
Szent István-napi őrtüzeket gyújtanak majd Háromszéken Fotó: Anadolu via AFP

Augusztus 20-án több háromszéki településen ünnepség is lesz. Sepsiszentgyörgyön 19 órától a Szent József-plébániában tartanak kenyérszentelést és ünnepi misét. Baróton 18 órától a Millenniumi emlékmű közelében lesz ünnepség és kenyérszentelés. Korábban arról is írtunk, hogy augusztus 20.-a alkalmából légi parádét tart a Parlamentnél a Magyar Honvédség és minden eddiginél látványosabb lesz a Szent István-napi tűzijáték.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!