Autóbalesetben meghalt a bukaresti magyar konzul

Vágólapra másolva!
Három autó, köztük egy diplomata rendszámú autó ütközött össze az A1-es autópálya Temesvár és Lugos közötti szakaszán. A balesetben egy ember meghalt. Egy román lap forrásai szerint az áldozat Vágó Ferenc bukaresti magyar konzul.
Vágólapra másolva!

Egy fával megrakott teherautó haladt az A1-es autópályán Temesvár és Lugos között, amikor vélhetően defektet kapott, ezért a kamion írányíthatatlanná vált és több autóval ütközött – írta meg a VilágGazdaság az Adevarul, romániai hírportálon megjelent információk alapján.
A Temes megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősítette, hogy a 60 éves áldozat diplomata. A baleset miatt jelenleg is áll a forgalom az autópályán, forgalmat elterelik. Diplomáciai források a Krónikának megerősítették, hogy

az áldozat Vágó Ferenc, Magyarország bukaresti konzulátusának konzulja.

A bukaresti magyar nagykövetség honlapján feltüntetett adatok szerint Vágó Ferenc tanácsosként, beosztott diplomataként, konzulként tevékenykedett a diplomáciai kirendeltségen. Zoriţa Mircov szóvivő közölte, hogy a Temes megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódik a történtek ügyében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!