A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMárton Viviana
14:30TekvondoKristina Teachout-Viviana Marton
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
NyílNyíl

Több évtizede keresték, most autósüldözés után fogtak el egy bűnözőt

Vágólapra másolva!
35 évvel ezelőtt egy férfi fegyverrel megfenyegetett két nőt, majd megerőszakolta őket. Miután a helyszínen hagyta a DNS-ét, így a nyomozók gyorsan azonosítani tudták, és mindent megtettek azért, hogy elfogják, de az erőszakevő évtizedeken keresztül menekült, több államban lakott, ahol álneveket használt. Végül a férfit egy autósüldözés után fogták el csütörtök délután.
Vágólapra másolva!

A 71 éves Stephen Paul Gale 1989. december 27-én bement egy kisboltba Massachusettsben, ahol a két női eladót egy Magnum pisztollyal megfenyegette, és az üzlet hátsó részébe vitte, ahol arra kényszerítette őket, hogy vegyék le a ruháikat.

 Ezután megerőszakolta a nőket, miközben a fejükhöz szorította a fegyverét. 

Amikor a férfi kiment az üzletből, a két nő a hátsó ajtón keresztül egy közeli házhoz menekült. 

Fotó: forrás: Middlesex County District Attorney's Office)

A helyszínen a nyomozók bizonyítékokat gyűjtöttek, és később DNS-mintát is vettek, ami alapján 2001-ben ki tudtak dolgozni egy DNS-profilt, azonban az egy emberrel sem egyezett, akik a rendészeti adatbázisban szerepelnek. 

A hatóságok később a törvényszéki genetikai genealógia alapján azonosították Gale-t, mint feltételezett erőszaktevőt. 

A férfit nemcsak az 1989-es nemi erőszak miatt akarták kihallgatni, ugyanis kiderült, hogy 1990-ben is szexuális erőszakot követett el. 

Gale évtizedeken keresztül menekült a hatóságok elől, több államban is élt, ahol mindig már álnevet használt, és korábban több bűnszervezet tagja is volt. A nyomozók mindent megettek, hogy felkutassák a férfi hollétét, de az erőfeszítések nem jártak sikerrel. 

Végül augusztus 8-án délután fél ötkor elfogták, miután a Lincoln terepjárója feltűnt a Los Angeles-i rendőrségnek. A férfi megpróbált ismét elmenekülni, de egy autósüldözés után megadta magát, a kaliforniai nyomozók pedig őrizetbe vették. - írja a FoxNews.

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, június végén Autósüldözésben halt meg egy fiatal lány, ugyanott, ahol korábban a barátjának is halálos balesete volt.

Az alabamai Jennefer L. Arellano-Maldonado vasárnap helyi idő szerint 12:53 körül halt meg. Autóval menekült a rendőrök elől és miután BMW X5-ösével letért az útról, autója kigyulladt. A nő a Riverside Baptista Templom közelében halt meg. Napokkal korábban a barátja, Anthony Banks Jr. is meghalt egy halálos balesetben csütörtökön hajnali 1:30 körül, amikor elvesztette uralmát az autója felett, az pedig ugyanannak a templomnak ütközött és felgyújtotta azt. 

Arról is írtunk, hogy egy nő autóval üldözte Jákob Zoltánt, aki élvezi a népszerűséget. Néhány napja írtunk róla, hogy több autót letarolt egy rendőrök által üldözött Audi az M0-son, és futva próbált elmenekülni a sofőr - videó. Júniusban cikket közöltünk egy franciaországi gyorshajtásos esetről, ugyanis fogva tartanak egy rendőrt, aki a gyanú szerint agyonlőtte a gyorshajtót 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!