Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül3 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 919. napjáról

06:26
augusztus 31, 2024
Vágólapra másolva!

Afrikából érkeznek orosz zsoldosok Kurszk védelmére

Burkina Fasóban állomásozó orosz zsoldosok távoztak a nyugat-afrikai országból, hogy Kurszk orosz várost védelmezzék az ukrán erőkkel szemben - közölte parancsnokuk az AFP francia hírügynökséggel. 

A Telegramon adott interjúban Viktor Jermolajev, a Medve nevű dandár parancsnoka megerősítette, hogy a legénység egy része Oroszországba megy harcolni.
"Láttuk, hogy az ukránok a háborút választották" - fejtegette a parancsnok. "A háború a szakmánk. (.) Nincs nagyobb megtiszteltetés egy orosz harcos számára, mint a haza anyácska védelme" - tette hozzá.

Viktor Jermolajev nem volt hajlandó a feladatokról beszélni, de megerősítette, hogy a dandár eredeti létszáma 300 fő volt. Mint írta, egyesek maradnak, támaszpontjaik és ingatlanjaik, felszereléseik és lőszereik vannak, nem visznek mindent vissza Oroszországba. (MTI)
 

06:25
augusztus 31, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij kirúgta a légierő parancsnokát

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken menesztette Mikola Olescsukot, a légierő parancsnokát - olvasható a döntésről kiadott elnöki rendeletben. A menesztést egy nappal azután hozták nyilvánosságra, hogy az ukrán légierő bejelentette: egy nagyobb orosz légitámadás visszaverése közben lezuhant egy F-16-os vadászgép és a pilóta meghalt.

"Úgy döntöttem, hogy leváltom a légierő parancsnokát. Örökre hálás vagyok hadseregünk valamennyi pilótájának" - jelentette ki Volodimir Zelenszkij esti videoüzenetében. Az államfő nem indokolta a menesztést.

Az ukrán hadsereg vezérkara közölte, hogy átmenetileg Anatolij Krivonozska altábornagy látja el a parancsnoki feladatokat. (MTI)

06:23
augusztus 31, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!