Meghalt egy börtönőr, olyan dologhoz nyúlt, amihez nem kellett volna

Vágólapra másolva!
Három embert vádolnak egy kaliforniai szövetségi börtön dolgozójának halála miatt. A férfi a hónap elején halt meg, miután kezelt egy kábítószeres csomagot, amelyet az amerikai atwateri büntetés-végrehajtási intézet egyik fogvatartottjának küldtek – jelentette kedden az amerikai Igazságügyi Minisztérium (DOJ).
Vágólapra másolva!

Egy másik börtönmunkás kórházba került, de később felépült – közölték a hatóságok, olvasható a FoxNews-on megjelent cikkben. 

Jamar Jones fogvatartottat, Stephanie Ferreirát és a missouri Jermen Rudd III-at azzal vádolják, hogy összeesküvést szőttek, hogy kábítószert juttatnak be a börtönbe – közölte a DOJ. 

A bírósági dokumentumok szerint július 15. és augusztus 9. között Jones és Ferreira feltehetően egy kábítószerrel megpakolt csomagot adtak fel Ruddnak. 

Augusztus 9-én az a börtönőr kinyitotta a csomagot, és perceken belül "rosszul kezdte érezni magát". Szövetségi tisztviselők szerint a csomag nedves, viaszos papírt tartalmazott.

Az egészségügyi személyzet ellátta a tisztet és kórházba szállították, ahol meghalt. Egy másik javítótiszt is rosszul lett a csomag kezelése után, ő később felépült. 

A szövetségi tisztviselők szerint a tisztek által kezelt anyagok "feltehetően pozitívnak bizonyultak amfetaminra, fentanilra és spice-ra - azaz valamilyen szintetikus kannabinoidra - és más anyagokra is. 

Jonest, Ferreirát és Ruddot kedden tartóztatták le. 

Mindegyik vádlott 20 és 30 év közötti börtönbüntetésre és 250 000 dollárig, azaz 88 millió forintig terjedő pénzbírságra számíthat.

Magyarországon is előfordult már olyan eset, hogy kábítószert próbálnak a börtön falai közé csempészni, de előfordul, hogy más jellegű eszközökkel próbálkoznak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!