A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Börtönbüntetésre ítéltek egy 69 éves nyugdíjast, mert részt vett a migrációellenes tüntetésen

Vágólapra másolva!
A nyugdíjas William Nelson Morgant 32 hónap börtönbüntetésre ítélték, miután letartóztatták azon a brit migrációellenes tüntetésen, amely azért robbant ki, mert Southportban egy migráns három fiatal lányt is meggyilkolt a késével.
Vágólapra másolva!

A Breitbart úgy tudja, 

Morgant a liverpooli koronabíróság két év nyolc hónapra ítélte rács mögé, miután bűnösnek vallotta magát a múlt heti zavargások során elkövetett erőszakos rendbontásban és fegyver birtoklásában. 

A The Guardian szerint a nyugdíjas hegesztő, özvegy és háromgyermekes apa nem volt büntetett előéletű.

A bíróságnak bemutattak egy, a letartóztatásáról készült rendőrségi testkamera-felvételt is, amelyen az látható, ahogy Morgan egy ütővel a kezében azt mondja a rendőröknek:

 Angol vagyok, 70 éves vagyok, rendben, hagyjatok békén!

Miután három rendőr őrizetbe vette, a 69 éves férfi bocsánatot kért, és azt mondta a rendőröknek: 

Sajnálom, nagyra értékelem, amit tesznek.

Ügyvédje arra kérte a bíróságot, hogy ne börtönözze be az idős férfit, mivel a börtönbüntetés "különösen nehezen viselné" őt. Kijelentette, hogy ezidáig egyáltalán nem volt jellemző az effajta viselkedés Morganre, és hogy "elfogadja, hogy ittasan cselekedett, és a nagy tömeg jelenléte miatt elvesztette a gátlásait".

Ennek ellenére a bíróság mégis úgy ítélte meg, hogy szükséges börtönbe vetni az idős férfit.

Nem Morgan az első, akt elítéltek a migrációellenes zavargásokban való részvételért: a 43 éves John O'Malley-t két év és nyolc hónapra erőszakos rendbontásért, a 28 éves Adam Whartont egy év és nyolc hónapra lopási szándékkal elkövetett betörésért, a 22 éves Ellis Whartont pedig 11 hónapra lopási szándékkal elkövetett betörésért és egy mentőszolgálat munkatársa elleni támadásért.

Ahogy az Origo többször is beszámolt róla, az angliai Southportban egy őrjöngő férfi késsel támadt a gyerekekre egy kisgyerekeknek tartott rendezvényen. A Merseyside Police tájékoztatása szerint 

két gyerek a helyszínen meghalt, és kilenc további megsebesült, köztük hatan súlyosan, valamint két felnőtt is kórházba került, szintén válságos állapotban.

Később a kórházban egy harmadik gyerek is meghalt.

A késelés a Hart Space néven ismert, gyermekek és felnőttek számára kialakított közösségi központban történt, egy 6-11 év közötti gyerekek számára meghirdetett, Taylor Swift témájú tánc-, jóga- és karkötőkészítő rendezvényen.
 

Elfogták az elkövetőt

A hatóságok az ügyben őrizetbe vettek egy Cardiffban született, de a lancashire-i Banksban élő 17 éves fiút gyilkosság és gyilkossági kísérleti gyanújával. A gyanúsítottnál egy kést is találtak. 

A rendőrség szerint ugyan a tett indítéka nem világos, az esetet egyelőre nem kezelik terrorcselekményként.

Az esetet követően augusztus 2-án, pénteken tömeges zavargás tört ki: randalírozó fiatalok felgyújtottak egy rendőrőrsöt és kifosztottak üzleteket, miközben a huligánok téglákkal és rakétákkal támadtak a rendfenntartókra.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!