Észak-Korea új típusú öngyilkos drónt tesztelt

Vágólapra másolva!
Észak-Korea új típusú öngyilkos drónt tesztelt - jelentette hétfőn az állami média.
Vágólapra másolva!

Kim Dzsongun észak-koreai vezető felügyelte a fegyver szombati tesztjét, és a phenjani állami média által sugárzott felvételek szerint távcsövön keresztül figyelte, ahogy a pilóta nélküli eszközök célpontokat robbantanak fel.

A hivatalos fotókon fehér, X alakú szárnyakkal szerelt légi fegyverek voltak láthatóak, amelyek célba vették és felrobbantották a tereptárgyként elhelyezett harckocsiutánzatokat.

A KCNA állami hírügynökség szerint Kim Dzsongun kijelentette:

 több öngyilkos drónt" kell kifejleszteni és gyártani a "stratégiai felderítő drónok és többcélú támadó drónok" mellett.

A robbanótöltettel felszerelt "öngyilkos drónok" közvetlenül, néhány kilométeres körzetben csapnak le az ellenséges célpontokra. Ezeket a fegyvereket "minden ellenséges célpont megtámadására fogják használni (...) a szárazföldön és a tengeren" - közölte a KCNA, hozzátéve, hogy az augusztus 24-én tesztelt drónok mindegyike "helyesen azonosította és megsemmisítette" a kitűzött célpontokat.

Az észak-koreai vezető szerint országa arra fog törekedni, hogy "a mesterséges intelligencia technológiáját bevezesse a drónok fejlesztésébe".

Szakértők szerint a phenjani állami média képein feltűnt fegyverek hasonlítanak az izraeli gyártmányú Harop és Hero-30 típusú drónokra, valamint az orosz gyártmányú Lancet-3-asokra.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!