A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Magyarországon is érezhető volt a horvátországi földrengés

Földrengés
Képünk illusztráció!
Fotó: Getty Images
Vágólapra másolva!
Reggel 8 óra 43 perckor Horvátország északnyugati részén földrengés volt érezhető. A földrengés epicentruma Kapronca közelében, kb. 15 km-re volt a magyar határtól, és a rengés magnitúdója 4,4 volt, így hazánkban több településről érkeznek a bejelentések.
Vágólapra másolva!

A Szeizmológiai Intézet közleménye szerint a földrengés meglehetősen erős volt, a Richter-skála szerint 4,4-es erősségű, és az epicentruma Kapronca közelében volt.

Križevcitől 17 km-re északra egy meglehetősen erős földrengést rögzítettek. A földrengés erőssége a Richter-skála szerint 4,4 volt, ez Észak-Horvátország távolabbi területein is érezhető volt.

Az EMSC korábban arról számolt be, hogy az előzetes mérés 4,6 volt, de hamarosan 4,4-re csökkentették - írta az Index.hr.

Földrengés rázta meg Horvátországot.
Fotó: EMSC

Egy rasinjai lakos azt mondta:

Mintha bomba robbant volna, majd rengések sorozatát éreztük a házban, megrémültem.

A rengés érezhető volt Koprivnica központjában is, de Siófokról is érkeztek olyan beszámolók, miszerint érezték a lakosok a földmozgást.

A földrengés epicentruma Kapronca közelében, kb. 15 km-re volt a magyar határtól, így hazánkban több településről érkeznek jelzések arról, hogy érezték a földrengést.

Eddig Zalaegerszeg, Pécs, Örtilos, Nagykanizsa, Kaposvár, Szekszárd településekről érkeztek bejelentések, de károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

Újabb érezhető földrengés pattant ki szomszédos területeinken, Horvátországban, magyar idő szerint 8 óra 43 perckor. A...

Posted by Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium on Monday, August 12, 2024

Korábban arról is beszámoltunk, hogy júniusban 3183 földmozgást regisztrált a Kárpát-medencében a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.

A szeizmológiai obszervatórium kiemelte: a detekciók nemcsak Magyarországra koncentrálódnak, hanem a határon túli területek rengéseit is nyilvántartják.

Közölték azt is, hogy az összes rengés közül csak egy volt a lakosság által érezhető kategória, ez június 8-án, Dunaújvárostól keletre keletkezett. Korábban beszámoltunk róla, hogy a lakosság az epicentrum közelében érezhette a rengést, de károkról nem érkezett bejelentés.

Nem ritkák a hasonló földmozgások az országban, Nógrád vármegyében Piliny és Egyházasgerge között volt kisebb rengés, az év elején pedig  Jánossomorján észleltek földmozgást.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!