A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Havi 4600 euró segélyt kap egy migránscsalád Bécsben

pénz készpénz bankjegy dollár cash money
A kép illusztráció!
Fotó: Alexander Grey / Unsplash
Vágólapra másolva!
Bécsben történt az az eset, amely óriási port kavart Ausztria-szerte, és amely megbotránkoztatta az embereket. Egy szíriai család havi 4600 eurót kap minimális juttatásként – mindezt anélkül, hogy bárki is dolgozna. Erre akkor derült fény, amikor a család lakást akart bérelni Bécs Landstrasse kerületében, és igazolnia kellett a jövedelmét.
Vágólapra másolva!

Amikor a főbérbeadó kérte a jövedelmük igazolását, a bevándorló házaspár bérpapír helyett egy Bécs városától kapott igazolást mutatott be a minimáljövedelemről, rajta a hihetetlen összeggel, havi nettó 4600 euróval - hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

A Heute című osztrák lap elemezte, hogyan jön össze ez a hatalmas összeg. 

A két felnőtt 809 eurót kap havonta, plusz egy-egy 51 eurós kiegészítést, mert kiskorúak élnek a háztartásban. Gyerekenként 312 euró is jár, bár az egyik gyerek nem jogosult. Emellett 995 eurós lakbértámogatást is kapnak. 

Maximilian Krauss, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) bécsi szervezetének elnöke szerint felháborító, hogy egy migránscsalád munka nélkül annyi bevétellel rendelkezik, mint amennyivel a dolgozó emberek, sok esetben pedig még egyes munkakörök bérét is meghaladja a segély.

Ez igazságtalan. Ismét bebizonyosodott, hogy az arab térségből és az Afrikából érkező migránsokat a szociáldemokrata városvezetés csalogatja a bécsi jóléti paradicsomba

– emelte ki a Heute lapnak Krauss. Míg szerinte botrányos ez a szociális rendszer, addig Peter Hacker baloldali városi szociális tanácsos helyesnek tartja ezt az eljárást. Minden gyermek után ugyanazt az összeget fizetik ki, és nincs felső határ.

A bécsi szociális segélyben részesülők 62 százaléka külföldi állampolgár volt az előző évben, akiknek csak 44 százaléka kapott menedékjogot. Bécsben a szíriaiak 74 százaléka igényelt minimális ellátást, őket követték a szomáliaiak (71 százalék) és az afgánok (54 százalék), míg az osztrákok körében ez az arány csupán négy százalék volt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!