A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Búcsúzhat a világ legnépszerűbb videókártyája

Vágólapra másolva!
Befejeződik a gamerek körében legnépszerűbb modell gyártása.
Vágólapra másolva!

Iparági források beszámolói szerint újabb videókártyától búcsúzhatnak el a számítógépes játékosok, az NVIDIA felszólította a kártyagyártó partnereket, hogy adják le a legutolsó rendeléseiket a GeForce RTX 3060 termékeiken használt grafikus processzorokra, befejeződik a lelküket adó chipek gyártása.

asus tuf geforce rtx 3060 videokártya grafikus kártya gaming gamer
Sokak szívének kedves a GeForce RTX 3060
Fotó: ASUS

Ez nem jelent nagy meglepetést, a termékeket leváltó GeForce RTX 4060 és GeForce RTX 4060 Ti termékek már tavaly nyáron elérhetővé váltak, ráadásul érdemi árkülönbség sincs az előző és a jelenlegi generációs kártyák között. Emiatt hacsak nem sikerül egy akció keretében különösen jutányos áron lecsapni a régi termékekre, akkor nincs értelme azokat választani.

A helyzetet inkább az teszi érdekessé, hogy a Steam digitális játékbolt legfrissebb statisztikái szerint a GeForce RTX 3060 jelenleg 5,71% részesedéssel a legtöbb gamer által használt videókártya, az erősebb GeForce RTX 3060 Ti kiadása pedig a harmadik helyen van 3,47% részesedéssel.

Világszerte százból kilencnél is több gamer a két modell valamelyikét használja, ennyire népszerű jelenleg GeForce RTX 3060 termékcsalád.

Kontextusként a közvetlen utódaik is nagyot mentek a piacra dobásuk óta, a GeForce RTX 4060 modell 3,36%-kal máris az ötödik legnépszerűbb videókártya a Steamet használók körében, míg az RTX 4060 Ti a tizedik helyen jár 2,75%-kal. A két termék együtt 6,11% részesedést tud felmutatni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!