Már öt holttestet találtak az elsüllyedt szicíliai jacht roncsainál

Vágólapra másolva!
A Szicília partjainál hétfőn elsüllyedt szuperjacht roncsai között kutató búvárok a hat eltűnt utas közül eddig öt ember holttestét találták meg.
Vágólapra másolva!

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy brit milliárdos szuperjachtja 22 emberrel a fedélzetén elsüllyedt hétfőn Szicília partjai közelében. Hét eltűnt ember után kutatott az olasz parti őrség. 

Hivatalosan nem azonosították a Bayesian roncsából előkerült holttesteket, de

 a mentők napokig kutattak négy brit és két amerikai után. 

Az eltűntek között volt Mike Lynch – az Egyesült Királyság milliárdos technológiai vállalkozója, felesége, a Bayesian jacht tulajdonosa, lánya, Hannah Lynch, a Morgan Stanley Bank International elnöke, Jonathan Bloomer és felesége, Judy Bloomer, valamint Neda Morvillo amerikai ékszertervező és férje, Chris - írja a BBC.

Az első két megtalált holttestet szerda délután hozták partra Porticello kikötőjébe. 

Órákkal később további két holttestet emeltek ki a vízből, mielőtt az éjszaka beálltával a keresést leállították. Feltételezések szerint egy víz felett kialakult tornádó miatt borult fel a hajó és 50 métert süllyedt a tengerfenékbe.

Alig két hete Mallorcán süllyedt el egy jacht, a fedélzeten öt emberrel, köztük egy német házaspárral és a kisfiukkal. Mind az öt ember sikerült kimenteni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!