A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Felrobbant egy konténerhajó Kínában - videó

Vágólapra másolva!
Drámai videó látott napvilágot arról a pillanatról, amikor pénteken felrobbant egy hatalmas konténerhajó a világ egyik legforgalmasabb kikötőjében.
Vágólapra másolva!

A hajó helyi idő szerint péntek délután a kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartományban lévő Ningbo Zhoushan kikötő területén „tűzgolyó” formájában robbant fel. A képek alapján úgy tűnik, hogy a robbanás a hajó elején található egyik konténerből indult. 

Az állami China News Network által megosztott videó azt a pillanatot mutatja, amikor a tűz kitör a konténerből, a törmelék a levegőbe repül, közben sűrű füst gomolyog a kikötő felett.

A hajó tajvani tulajdonban áll, jelenleg libériai zászló alatt közlekedik. A Ningbo Beilun Phase III terminálnál kötött ki, amikor a robbanás történt.

A Weibo kínai közösségi médiaplatformon megosztott klipet több százszor nézték meg.

"2 kilométerre vagyok a robbanás helyszínétől" – írta egy személy. 

A helyiek nevében elmondhatom, hogy eddig nincsenek áldozatok."

Egy személy kommentálta: "Szerencsére nincsenek áldozatok! El sem tudom képzelni, hogy ilyesmi megtörténhetett volna, miközben a hajó közlekedett!" 

"Szerencsére csak a doboz elülső része sérült meg" – tette hozzá egy másik, aki megosztott egy légi felvételt a pénteki robbanás utóhatásairól.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!