A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Leégésnek hitték, halálos kór támadta meg

Vágólapra másolva!
A 19 éves, skót fiú testén előbb egy anyajegy jelent meg, mostanra már a rák több szervére is átterjedt a Bors cikke szerint.
Vágólapra másolva!

A 19 éves Charlie Watson 18 éves kora óta előszeretettel barnítja magát mesterségesen, a nyaralásokon pedig nem nagyon használt naptejet.

Amikor Magalufban volt, nagyon leégett. Az anyajegy azután jelent meg, hogy visszatért a nyaralásról, és akkoriban gyakran szoláriumozott is. Sok fiatal használja őket azért, hogy napbarnítottnak tűnjön, de nem hiszem, hogy az emberek megértik ennek a teljes kockázatát 

- mondta Charlie édesanyja, Amanda Woods, aki hozzátette:

Őszintén, egy percig sem gondoltuk, hogy az az anyajegy rosszindulatú lehet. Most pedig azt mondták nekünk, hogy erre a szörnyű betegségre nincs gyógymód!

Az anyajegy a fia hasán volt és majdnem 3 centiméter nagyságúra nőtt, mielőtt hámlani kezdett volna. Charlie tavaly októberben eltávolíttatta. A szövettani eredmények kimutatták, hogy melanoma volt, ami a bőrrák agresszív és gyorsan növekvő fajtája. Az már ezután derült ki, hogy a fiú hordozza a BRAF-gént, amitől gyorsabban terjed a szervezetében a gyilkos kór. Charlie-t megműtötték. Ekkor jöttek rá, hogy a rák áttétet képzett a hónaljában lévő nyirokcsomóban, valamint a mája és a tüdeje is érintett. Édesanyja most adományokat gyűjt a neten negyedik stádiumban lévő fia számára, aki már nem gyógyítható.

Dubreuilh melanoma
melanoma az arcon
Fotó: BSIP via AFP/GIRAND

"Ha Charlie nem reagál megfelelően az immunterápiára, tisztában vagyunk vele, hogy a klinikai vizsgálatok több százezerbe is kerülhetnek. A vizsgálatok nagyon költségesek, de ezek jelentik a gyógymód megtalálásának előrehaladását. 

Nincs olyan összeg a világon, amit egy anya ne próbálna összegyűjteni, hogy megpróbáljon gyógymódot találni a gyermeke számára"

– mondta az asszony a The Sun cikke szerint.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!