A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Madárfészek okozta egy turista halálát Mallorcán

Rendőr, rendőrségi, sziréna,
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock/ANDRANIK HAKOBYAN
Vágólapra másolva!
Mallorca szigetén rémálommá vált a holland fiatalok nyaralása. A turisták Calle Violeren béreltek apartmant az Airbnb-n, amely később halálcsapdává változott.
Vágólapra másolva!

A szerencsétlenség az éjszaka közepén történt, amikor mindenki aludt, írta a Bild

Az egyik holland fiatal férfi erős fejfájásra ébredt, és látta, hogy egyik barátja, egy 21 éves férfi a földön fekszik. Először nem gondolt semmire – de aztán észrevette, hogy a férfi már nem lélegzik! Hívta a 911-et.

A mentők és a rendőrök rohantak a lakáshoz. A mentők kiérkezésekor az orvosok gázérzékelői kialudtak, amely egyértelműen arra utalt, hogy a fiatalok gázmérgezést szenvedtek. A lakást kitakarították, az ablakokat pedig gyorsan kinyitották. 

A szakemberek nem tudták újraéleszteni a 21 éves férfit. Két másik barátot, akik ugyanabban a szobában aludtak, gázmérgezés tüneteivel szállítottak kórházba.

A rendőrség gázvezeték-szerelőket hívott ki. Ellenőrizték a fűtési rendszert, amit a lakásban fűtésre és meleg vízre használnak. Az eredmény: Túllépték a lakásban megengedett szén-monoxid határértéket! Gyorsan kiderült: a fűtés hibás.

A Policia Nacional gyilkossági csoportja vette át a nyomozást.

A technikusok láthatóan gyorsan megtalálták, amit kerestek. Az újság szerint a madarak számos levéllel, fűvel és szalmával eltömték a fűtés kivezetőcsövét, valamint annak homlokzati kivezetését is eltömték a fészkek.

A toxikológiai jelentés még mindig hiányzik, de a rendőrség úgy véli, hogy a halál oka szén-monoxid-mérgezés volt. 

A szén-monoxid nagyon veszélyes, az áldozatok általában már csak túl későn vagy egyáltalán nem is veszik észre, hogy mekkora bajban vannak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!