A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Matteo Salvini keményen bírálta a briteket a migráció miatt

tüntetés, anglia
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes a szólásszabadság súlyos helyzetéről beszélt az Egyesült Királyságban.
Vágólapra másolva!

Arról lapunk is beszámolt, hogy a brit zavargásokat követően közel több száz embert tartóztattak le a közösségi médiában közzétett, a zavargásokat kommentáló bejegyzések miatt. Néhány esetben ezek erőszakos fenyegetéseket tartalmaztak, vagy mások elleni erőszakra buzdítottak.

Most a V4NA ír arról, hogy más példák azonban nyilvánvalóan nevetségesek voltak, mint például annak a férfinak az esete, aki két hónap börtönt kapott egy Facebook-bejegyzésért, amelyben az állt, hogy „Érkezem egy hozzád közeli városba” egy muszlim férfiakról készült kép mellett – hívja fel rá a figyelmet a Modernity hírportál.

Southport,gyerek,gyilkosság
Őket ölte meg a migráns Fotó: BBC

Élesen bírálta a miniszterelnököt

A nemzetközi hírügynökség szerint Salvini olasz miniszterelnök-helyettes élesen bírálta Keir Starmer brit miniszterelnököt, amiért a zavargásokat használta fel arra, hogy korlátozza a szólásszabadságot.

Az a tény, hogy az új baloldali brit kormány üldözi a polgárokat egy posztért vagy egy like-ért, valóban aggasztónak tűnik számomra. Az illegális bevándorlás megakadályozása, a család védelme és az iszlám fanatizmus elleni küzdelem büntetendő illegális gondolatoknak minősül majd?

– tette fel a kérdést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!