Medve marcangolt szét egy embert Erdélyben

Vágólapra másolva!
Ismét emberre támadt egy medve az erdélyi Hargita megyében, Csatószeg település térségében. A veszélyes állatot a vadászok kilőtték.
Vágólapra másolva!

Pénteken reggel medve támadt egy 51 éves férfira támadt a Csíkszentsimon községhez tartozó település térségében. Tíz nap alatt ez volt a második ilyen támadás 

- számolt be az Agerpres hírügynökség. Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője közölte: a férfit több harapást szenvedett az arcán, a karján és a lábán, az állkapcsa is eltörött, de állapota stabil. A csíkszeredai megyei sürgősségi kórházban ápolják. Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere a Maszol hírportálnak elmondta: 

a férfi lovasszekéren ment gombát szedni a lányával, amikor rájuk támadt egy medve. A lovát féltő gazda leugrott a szekérről, ekkor sebesítette meg a medve.

Az elöljáró összehívta az illetékes bizottságot, csendőrök, állatorvos és vadász társaságában vonult ki a helyszínre, ahol megtalálták az állatot és kilőtték. Felidézte: tíz napon belül ez a második ilyen eset 500 méteres körzetben. Augusztus 14-én egy másik, szintén gombát szedő férfira támadt rá egy medve a térségben, az áldozat több sérüléssel került kórházba. A vadászok azt valószínűsítették, hogy ugyanaz a medve volt a támadó - írta a Székelyhon. A mostani áldozatnak műtéti beavatkozásra volt szüksége - nyilatkozott a Hargita Népe megyei lapnak Izsák Csaba szájsebész szakorvos, aki pénteken el is végezte a beavatkozást. Közölte: az áldozat többszörös szövethiánnyal járó darabos arccsonttörést szenvedett, az állkapcsa is eltörött, a vadállat megskalpolta az arc jobb oldalát. 

Romania - Bear reservation 'Libearty'
Romániai barnamedve. Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Túl van az életveszélyen, de állapota súlyos, életminősége nagymértékben változni fog.

Romániában az elmúlt hetekben több erdélyi megyében támadt emberre medve. Július elején egy 19 éves lány meghalt, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy medve.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!