Luxusvillát temetett maga alá egy földcsuszamlás Thaiföldön, többen meghaltak

Vágólapra másolva!
Öt ember meghalt, miután a heves esőzések okozta földcsuszamlás maga alá temetett egy luxusvillát és házakat a népszerű thaiföldi üdülőhelyen, Phuket szigetén.
Vágólapra másolva!

A helyi idő szerint tegnap hajnalban 2.00 órakor kezdődő heves esőzés földcsuszamlást okozott, amely megrongálta a házakat. A környéken élőket váratlanul érte a baleset.

A leomló földtömeg a Nak Kerd hegységből zúdult le, és a sziget egyik lakónegyedére zuhant, ahol szállodák és kiadó lakások találhatók.

Thaiföldet az elmúlt héten heves monszun esőzések sújtották, amelyek főként az ország déli partvidékét és északi területeit érintették.

Az egészségügyi minisztérium szerint az áradások következtében az elmúlt hónapban a mostani halálesetek mellett 32 ember megsérült. Phuketben katonai személyzetet, önkéntes csoportokat és rendőröket vetettek be, hogy megtalálják a további áldozatokat, de az előrejelzett heves esőzések megnehezíthetik a műveletet - írja a Daily Mail.

Thaiföldön az esős időszak az éghajlatváltozás miatt egyre intenzívebbé vált, amely nyomán egyre erősebb árvizek pusztítanak.

A 2011-ben Thaiföldet sújtó széles körű áradások több mint 500 ember halálát okozták, és több millió otthont rongáltak meg országszerte.

Júliusban Indiában okozta 45 ember halálát földcsuszamlás. Szintén júliusban 15-en haltak meg miután sárlavina pusztított Kínában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!